Imatge d'arxiu de Sánchez i Torra reunits al palau de Pedralbes el desembre del 2018(EFE)

Trucada de 7 minuts entre Sánchez i Torra: s'emplacen a una reunió quan hi hagi govern

Segons Torra, la reunió hauria de servir per encarrilar la taula de negociació entre els dos governs. Sánchez vol reprendre el diàleg per resoldre el conflicte polític amb Catalunya
Redacció Actualitzat
TEMA:
Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, i l'espanyol, Pedro Sánchez, s'han emplaçat a trobar-se quan hi hagi govern a Espanya, però no han concretat si a Madrid o a Barcelona. Torra i Sánchez han parlat per telèfon durant set minuts a dos quarts de deu del matí. Ha estat en to cordial, segons asseguren els comunicats de totes dues parts.

El cap de l'executiu català, que ha rebut la trucada abans de participar a un acte a Palau, hauria traslladat a Sánchez que la reunió ha de servir per encarrilar la taula de negociació.

El comunicat de la Moncloa no vincula explícitament la trobada entre els presidents a la taula de negociació, però sí que expressa la voluntat sincera de Pedro Sánchez de reprendre el diàleg i d'intentar arreglar el conflicte polític a Catalunya.

Va ser La Moncloa, aquest dimecres a la tarda, qui va anunciar que els dos presidents parlarien per telèfon aquest dijous, l'endemà que el dirigent socialista va prometre el càrrec davant del rei Felip VI.


El rerefons de la taula de negociació
 

Torra espera que, a partir de la reunió, s'encarrili la taula de negociació entre els dos governs (EFE/Quique Garcia) 

 

En la trobada amb Torra, Sánchez vol avançar en la resolució del conflicte polític català (Reuters/Sergio Pérez) 


La Generalitat vol que aquesta trobada es faci abans que es constitueixi la taula de negociació i de diàleg entre els dos governs prevista en el pacte PSOE-ERC per a la investidura. Segons l'acord, s'ha convocar en un termini de 15 dies des de la formació del nou govern espanyol, que Sánchez no vol fer públic fins la setmana que ve.

El president Torra vol convocar els partits i les entitats sobiranistes per definir els "continguts, condicions i garanties" que plantejaran en la taula de diàleg amb el govern espanyol.

Després de rebre l'encàrrec del rei de formar govern, Sánchez va anunciar que trucaria a tots els presidents autonòmics abans de la investidura, també a Torra.

Aquesta trucada es va produir el 17 de desembre i tots dos presidents es van emplaçar a reunir-se, tot i que amb versions lleugerament diferents: mentre el govern català assegurava que la trobada es produiria "com més aviat millor", des de la Moncloa van situar-la per "quan hi hagi govern".

A la trucada d'aquest dijous, Torra i Sánchez han coincidit en la necessitat de reunir-se. Serà quan hi hagi govern a Espanya, però no se sap ni quan ni on.

ARXIVAT A:
Quim Torra Pedro Sánchez
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut