L'acord PSOE-ERC preveu que la taula de diàleg bilateral es posi en marxa els dies posteriors a la formació de govern a Espanya
L'acord PSOE-ERC preveu que la taula de diàleg bilateral es posi en marxa els dies posteriors a la formació de govern a Espanya
Barcelona / Madrid

Els punts clau de l'acord PSOE-ERC per a la investidura de Sánchez

El pacte preveu que la taula de diàleg bilateral s'activi en 15 dies des de la formació del nou govern a Espanya

Actualitzat

L'acord PSOE-ERC per a la investidura de Pedro Sánchez s'ha plasmat en un document breu, amb prou feines d'un foli i mig, però que desbloqueja, finalment, la formació d'un govern a Espanya.

Aquests són els punts més destacats del document:

Reconeixement del conflicte

"Partim del reconeixement que existeix un conflicte de naturalesa política en relació amb el futur polític de Catalunya.

Com qualsevol conflicte d'aquesta mena, només es pot resoldre a través de vies democràtiques, mitjançant el diàleg, la negociació i l'acord, superant la seva judicialització."


Taula bilateral de negociació

"Adoptem el compromís de crear una Taula de diàleg, negociació i acord entre governs, que partirà del reconeixement i legitimitat de totes les parts i propostes i que actuarà sense més límits que el respecte als instruments i als principis que regeixen l'ordenament jurídic democràtic."


De govern a govern

"Composició: el govern d'Espanya i el govern de la Generalitat de Catalunya. S'establiran les delegacions de forma paritària i amb els membres que decideixi cada part."


Propostes sense límits

"Contingut: diàleg obert sobre totes les propostes presentades. Totes les parts aportaran amb llibertat de continguts les seves propostes detallades sobre el futur de Catalunya. I es valoraran, debatran i argumentaran les posicions respecte de cada proposta."


Immediatesa

"Calendari transparent: la Mesa iniciarà la feina en el termini de quinze dies des de la formació de govern d'Espanya i establirà terminis concrets per a les reunions i per presentar conclusions."

 

Aquest és el text íntegre de l'acord:

 

El pacte ha causat tensió entre els socis de govern a la Generalitat, un malestar que s'ha evidenciat a la reunió d'aquest mateix dijous al matí entre el president Torra i el vicepresident Aragonès. Torra ha fet saber al dirigent republicà que l'acord ord ERC-PSOE "no té el vistiplau del govern ni l'assumeix com a tal. És un acord entre partits".

 

 

ARXIVAT A:
PSOEInvestiduraERCPedro SánchezGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut