Sánchez i Torra

Torra diu que, de la taula de diàleg, n'ha de sortir la data d'un nou referèndum

Torra assegura que portarà la figura del mediador internacional a la taula de diàleg
Redacció / ACN Actualitzat
TEMA:
Quim Torra

El president de la Generalitat fixa el que espera de la taula de diàleg: la data d'un referèndum d'autodeterminació. Quim Torra ha explicat a l'agència Reuters que, de les converses dels governs català i espanyol, n'haurà de sortir una data.

24 hores després de reunir-se amb Sánchez, Torra assegura que portarà la figura del mediador internacional a la taula de diàleg. Aquesta figura del mediador va ser la que va fer fracassar l'anterior intent de negociació entre el govern espanyol i la Generalitat, coneguda com a document de Pedralbes.

En l'entrevista a l'agència Reuters, Torra diu que el camí cap a la independència és "absolutament irreversible".

 

Torra convoca la taula independentista

El president de la Generalitat ha convocat per a la setmana que ve una trobada amb els partits i les entitats independentistes per traslladar-los el resultat de la reunió amb Sánchez. L'objectiu és també consensuar una posició comuna de l'independentisme en la taula de diàleg.

La primera reunió de la taula de governs serà aquest mes de febrer, tal com van acordar Torra i el president espanyol, Pedro Sánchez, després de la reunió d'aquest diojous a Palau.

Torra ha afirmat en una recepció als alcaldes de la Catalunya Nord que van firmar el manifest de l'1 d'octubre que la força de la unitat independentista és la clau per reclamar al govern espanyol l'autodeterminació, una llei d'amnistia i la fi de la judicialització.

 

Discrepàncies dins del govern

La taula de diàleg i el document que va presentar el president espanyol han generat noves discrepàncies en el govern. De nou entre la presidència de Junts per Catalunya i un conseller d'Esquerra.

El president de la Generalitat, Quim Torra, vol convocar ja l'eina estatutària "per abordar incompliments, greuges i dèficits" de l'Estat amb Catalunya, però el conseller d'Exteriors i Relacions Institucionals, Alfred Bosch -que ocupa la presidència de la comissió bilateral-, prioritza situar-la un cop hagi arrencat la taula de governs.

La discordança ha arribat aquest divendres al migdia, quan Bosch ha atès la premsa al Parlament per dir que rebutja convocar ara l'òrgan. Minuts després, Presidència ha explicat que Torra ha demanat al conseller que convoqui la comissió bilateral "com més aviat millor".

 

Des de la Conselleria d'Exteriors asseguren que Bosch ha atès els mitjans sense saber que Torra li demanaria -pocs minuts després- que convoqués ja la comissió bilateral.

La presidència de la comissió bilateral -eina que recull l'Estatut- pertany actualment a Bosch, però el conseller considera que la "prioritat" és ara resoldre el conflicte entre Catalunya i l'Estat des de la taula de diàleg.

 

 

ARXIVAT A:
Quim Torra Pedro Sánchez Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut