Imatge de com es veuen els emojis d'àudio dins la pantalla de trucada

Sons de riures i pets en les trucades: què són els nous emojis d'àudio?

Alguns usuaris d'Android comencen a rebre una actualització a l'app de Google "Telèfon" que els permet reaccionar amb sons i animacions durant una trucada
Toni Noguera Martínez Actualitzat
TEMA:
Tecnologia

El concepte de les reaccions, les respostes en forma d'emoji que no generen notificacions, s'acaba d'ampliar a les trucades de veu gràcies a una actualització que comença a arribar a alguns usuaris d'Android.

Es tracta dels emojis d'àudio o, com ho coneixia fins fa poc Google de manera interna, els audioemojis, que donen la possibilitat de fer sonar efectes de so en qualsevol moment d'una trucada de veu.

En total són 6 les reaccions que es poden activar des de l'aplicació "Telèfon". Les reaccions amb so inclouen els efectes sonors d'aplaudiments, riure, celebració festiva, efecte de bateria i trombó trist i pet, que sonen en prémer un dels emojis relacionats.

El primer que va descobrir que Google treballava en aquesta funcionalitat, assembleDebug, editor del mitjà especialitzat TheSpAndroid, va ser capaç d'extreure els arxius dels efectes de so directament des del codi el 25 de febrer passat. 

Des del web d'assembleDebug es poden descarregar els efectes de so en format .ogg i sentir en un reproductor com VLC. Aquests són els emojis que els activen:
 

  • Celebració festiva 🎉
  • Efecte de bateria 🥁
  • Aplaudiments 👏
  • Pet 💩
  • Riure 😂
  • Trombó trist 😢


Els emojis d'àudio són una novetat que no s'ha anunciat oficialment, tot i que fa un temps que se sabia que Google hi treballava gràcies als usuaris que descompilen i investiguen regularment el codi font de les aplicacions, especialment quan es troben en beta, un estatus previ a fer-les disponibles per a tots els usuaris.  

El codi de les versions beta de les apps sovint introdueix novetats quan encara no són actives per començar a comprovar que no produeixen incompatibilitats amb la resta del codi i permetre que els desenvolupadors facin diferents proves. 

"Expressa emocions i estats d'ànims amb sons com aplaudiments, riure, el trombó trist i altres emojis seleccionables mentre estàs en una trucada" Descripció oficial de la nova funcionalitat dins la configuració de l'app "Telèfon" en un Android

Ara, aquesta novetat ha començat a distribuir-se en una actualització que han rebut alguns usuaris d'Android que formen part del programa beta de l'aplicació "Phone by Google" i han accedit a la versió 128 de l'aplicació de Google "Telèfon".

Si se segueix la dinàmica habitual, aquesta novetat acabarà arribant a totes aquelles persones que tinguin l'aplicació oficial instal·lada als seus dispositius.

Interfície de l'aplicació trucada amb algunes de les animacions que apareixen a tota pantalla quan s'activa un emoji d'àudio (Google news)

Com funcionen els emojis d'àudio?

"Descobreix noves formes de fer memorable una trucada. Prova els Audio Emoji". Aquesta és la notificació que alguns usuaris han començat a veure dins de la pantalla de trucada dels seus telèfons. 

Un cop seleccionada la possibilitat, es desplega una finestra des del menú inferior de trucada on apareixen sis emojis, cadascun d'ells associats a un efecte de so.

Quan selecciones un dels emojis, el so es reprodueix a banda i banda de la trucada i ve acompanyat d'una animació visual que es reprodueix dins la pantalla de la trucada del telèfon.

La funcionalitat es pot desactivar des de l'apartat de "Configuració" de l'aplicació "Telèfon". 

 

ARXIVAT A:
Google Tecnologia
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut