Un cotxe dels Mossos d'Esquadra (@mossos)
Un cotxe dels Mossos d'Esquadra (@mossos)

Set detinguts per contraban d'armes i explosius a Barcelona, València i Alacant

Una guerra interna entre els caps a Espanya va fer que les mesures de seguretat es relaxessin i va precipitar la caiguda de l'organització

Una investigació policial ha posat al descobert una xarxa internacional de contraban d'armes i explosius, que havia blanquejat més de 10 milions d'euros.

Hi ha hagut set detinguts, de nacionalitat ucraïnesa, letona i espanyola, que operaven des de Catalunya i el País Valencià. L'organització tenia capacitat per noliejar mercants per al transport il·legal d'armament d'Europa a l'Àfrica.

En la investigació, supervisada per l'Audiència Nacional, hi han participat els Mossos, la Policia Nacional, l'Agència Tributària i l'Europol.

 

 

Baralla entre caps

La caiguda de la xarxa es va precipitar arran d'una guerra interna dins l'organització, que va afeblir les mesures de seguretat per ocultar el contraban d'armes i de blanqueig de capitals, que dirigien des de Gavà i Calp.

Es van crear dues faccions que, per separat, van continuar amb les activitats delictives.

 

La disputa entre líders, amb extorsions i amenaces mútues, era per obtenir el control de les rutes marítimes utilitzades en els enviaments d'armes des d'Ucraïna a diferents destinacions, sobretot en zones de conflicte del nord d'Àfrica i l'Orient Mitjà, sotmeses a embargaments internacionals.

Els membres de la xarxa col·laboraven en la compravenda d'armament rus que viatjava dins de vaixells de càrrega noliejats des d'Espanya juntament amb armament legal, per poder-lo camuflar.

La jutge que porta el cas també ha ordenat mesures cautelars d'embargament sobre divuit propietats immobiliàries i el bloqueig bancari de més de 50 productes financers, de manera que el valor en conjunt del patrimoni objecte d'intervenció podria superar àmpliament els 10 milions d'euros.

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'Esquadra
Anar al contingut