La trobada la van pactar tots dos governs en l'última reunió, al juliol

Sánchez dona per "consumat" el diàleg i no preveu que la taula es reuneixi aviat

N'hi havia una de pactada per abans d'acabar l'any i el govern català ha rebut la notícia amb sorpresa
Redacció / ACN
TEMA:
Pedro Sánchez

La Moncloa dona per fet que la taula de diàleg entre els dos executius no tindrà lloc en les pròximes setmanes.

Coincidint amb l'aprovació de la reforma del Codi Penal que deroga el delicte de sedició i modifica la malversació, l'entorn del president espanyol considera que el diàleg "ja s'ha consumat".

Una notícia que fonts de la presidència de la Generalitat reconeixen a TV3 que s'ha rebut amb sorpresa des de la plaça Sant Jaume, tenint en compte que tots dos governs estaven treballant, asseguren, per agendar una nova trobada a finals d'aquest any o principis del següent.

En aquest sentit, recorden que la celebració d'aquesta taula va ser, justament, un dels pactes que es van segellar en l'anterior trobada.

Però la prioritat ara pel govern espanyol és encarar un any electoral on l'executiu vol fer bandera de les mesures per plantar cara a la crisi.

Malgrat l'enquesta del CIS, que apunta a un repunt del PP, l'entorn del president espanyol creu que els acords amb ERC no tindran efectes electorals.

La unitat de l'independentisme i la unilateralitat són història, sostenen, i avui, a Catalunya, es compleix la Constitució.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja va assegurar després de l'aprovació de la reforma del Codi Penal que "el procés s'ha acabat".

Les últimes reformes, mantenen des del seu entorn, han contribuït a aplanar una situació política greu heretada del govern del PP.


El referèndum tampoc no arribarà, diu La Moncloa

La Moncloa minimitza també l'impacte de la proposta d'ERC sobre la celebració d'un referèndum pactat. El referèndum, sostenen fonts de l'entorn de Sánchez, no té cabuda a la Constitució, i el debat sobre aquesta qüestió "està tancat".

Segons l'executiu, els catalans han donat mostres que prefereixen projectes integradors, "i no divisius".

ARXIVAT A:
Procés català ERC Pedro Sánchez Moncloa
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut