La ministra Elena Salgado i el president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
La ministra Elena Salgado i el president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Luxemburg

Salgado creu que els ajustos anunciats són suficients però no dubtarà a aplicar més mesures si cal

La ministra d'Economia, Elena Salgado, ha respost avui l'Eurogrup, que en les últimes hores ha demanat a Espanya que mantingui les mesures per reduir el dèficit fins més enllà del 2009. Diu Salgado que no dubtaran a aplicar les mesures que siguin necessàries per complir el compromís de reduir el dèficit, però ha afegit que no preparen cap iniciativa específica més perquè creu l'ajust anunciat serà suficient.

Actualitzat
"Adoptarem les mesures que siguin necessàries perquè el dèficit a finals del 2011 sigui el 6% al qual ens hem compromès. Però no hi ha cap mesura més perquè, d'acord amb les nostres previsions, el que hem posat sobre la taula és suficient per complir el nostre objectiu". Aquestes han estat les paraules de la ministra Elena Salgado a l'arribada al consell de ministres d'Economia i Finances de la UE, que es fa a Luxemburg.

Era la seva resposta al president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker, que ahir posava nota al pla d'estalvi espanyol. Juncker va obrir la porta al fet que la UE sol·liciti més esforços a Espanya i Portugal a partir del 2011, així com reformes en el mercat de treball i en el sistema de pensions.
Anar al contingut