Màscara femenina de metall trobada a l'Onyar
Màscara femenina de metall trobada a l'Onyar
Girona

Rescaten al riu Onyar, a Girona, una màscara femenina de metall

Alguns experts apunten que es podria tractar d'una reproducció de l'obra: "Èxtasi de santa Teresa" de Gian Lorenzo Bernini

RedaccióActualitzat

Sorpresa a la llera de l'Onyar a Girona aquest diumenge al migdia. Uns veïns han alertat l'Ajuntament i la policia perquè des d'un balcó, situat a l'altura del pont Eiffel, havien vist la imatge d'una cara mig enterrada al fons del riu.

 

La màscara de metall a la llera del riu
La màscara de metall trobada a la llera del riu

 

De seguida han trucat a l'Ajuntament per advertir de la troballa i l'alerta ha atret, també, més gent de la zona.

Fins al lloc s'hi han desplaçat l'arquitecte i l'arqueòloga municipal, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i una dotació de la Policia Municipal de la ciutat.

Els agents han baixat al riu i han tret la peça que, efectivament, es tractava d'una cara o màscara femenina de metall. Tot i que els primers indicis assenyalaven que podia ser del segle XVIII o fins i tot anterior, s'ha sabut posteriorment que es tracta d'una obra dels anys 90 i que decorava una coneguda sala d'oci de Girona.

Alguns experts apunten que es podria tractar d'una reproducció de l'obra: "Èxtasi de Santa Teresa" de Gian Lorenzo Bernini, ja que la l'expressió de la cara recorda la de la figura femenina que hi ha al conjunt escultòric que es pot veure a l'església de Santa Maria della Vittoria a Roma.

 

"Èxtasi de santa Teresa" de Gian Lorenzo Bernini (fragment)

 

Es dona la circumstància que aquest la màscara només es podia veure amb claredat des de l'habitatge dels veïns que han alertat l'Ajuntament, ja que en aquell moment el cabal del riu era baix.

La peça, que de moment és en dependències municipals a l'espera de ser estudiada amb més detall per un equip d'experts, hauria arribat fins al mig de Girona arrossegada per la força de l'aigua.

ARXIVAT A:
Arqueologia
Anar al contingut