Quim Torra explicita el suport als presos abans del judici: "No esteu sols"

El president de la Generalitat diu que el judici és "una vergonya que el regne d'Espanya haurà d'encarar durant molts anys"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Judici procés

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha encapçalat aquest dimecres al migdia un acte institucional en suport als líders independentistes empresonats i a les seves famílies, quan falten només 2 dies perquè els portin a Madrid.

L'acte, celebrat al pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat de Barcelona, ha estat força curt: s'ha limitat a dos breus discursos, de Torra i de Meritxell Lluís.


"Amb fortalesa i serenor"

Lluís, que és presidenta de l'Associació Catalana pels Drets Civils, formada pels familiars dels presos i exiliats independentistes, ha dit que van al judici "amb fortalesa i serenor":

"Ha arribat el moment d'anar cap a Madrid. Durant aquests mesos els presos i les preses s'han estat preparant el judici a consciència, sabent que no han comès cap delicte de rebel·lió, sedició i malversació. L'afronten amb plena consciència i responsabilitat, amb fortalesa i serenor."

Lluís, que és parella de Josep Rull, ha afegit que els presos veuen el judici com "una oportunitat de denunciar les arbitrarietats judicials i la vulneració de drets i llibertats", i que per això agraeixen el suport de les institucions.

Notícia relacionada - Trasllat dels presos: els homes, a Soto del Real, i les dones, a Alcalá-Meco


"No esteu sols"

Per la seva banda, el president Torra ha assegurat que la presó preventiva és "abusiva" i que molts organismes de drets humans han reclamat que els alliberin.

Torra ha dit als presos i a les famílies que "no esteu soles, no esteu sols, sempre estarem al vostre costat":

"El suport del govern és absolut, a les seves famílies, així com a les famílies dels exiliats, i a tots els encausats. Aquest que començarà és un judici contra persones que van defensar que calia posar el futur del país en mans dels ciutadans, que la democràcia sempre és i serà l'avançada de l'estat de dret."

 

Notícia relacionada - Torra: "Ens ho juguem tot en la resposta que col·lectivament donem en el judici"

Torra ha afegit que es jutjarà "persones que van complir un mandat electoral, democràtic", i que això és "una vergonya que el regne d'Espanya haurà d'encarar durant molts anys."

 

Els assistents, gairebé tots els membres del govern i molts alts càrrecs de la Generalitat, han acabat l'acte amb un aplaudiment.

També hi han assistit diputats de JxCat, ERC, la CUP i Catalunya en Comú-Podem, a més de persones en representació d'altres institucions i d'entitats civils.

ARXIVAT A:
Judici procés Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut