"Pràcticament ens està destrossant les vides": protesta dels usuaris de Rodalies a Sants

Un centenar de passatgers de Renfe s'han concentrat aquest dissabte a Barcelona per denunciar les constants afectacions dels trens de Rodalies, Regionals i de Mitjana Distància
Sergi Pont Sànchez Actualitzat
TEMA:
Rodalies

Desenes d'usuaris de Renfe s'han manifestat aquest dissabte al migdia davant de l'estació de Sants per demanar una millora del servei ferroviari a Catalunya.

La protesta l'ha convocat la plataforma Dignitat a les Vies, creada per usuaris de tren arran de les múltiples incidències que des de fa anys acumulen les línies de Rodalies, Regionals i Mitjana Distància. També s'hi han adherit les plataformes Afectats/des per Rodalies, Mercaderies per l'interior i la Xarxa Vendrellenca. Més de 2.000 persones estan vinculades a alguna de les quatre associacions a través de grups de xat.

A dos quarts de 12, un grup de manifestants de les línies sud ja ha començat a fer-se notar, camí de la concentració a la plaça Països Catalans de Barcelona. La plataforma Dignitat a les Vies difonia aquest vídeo a les xarxes socials:

"Dignitat a les vies!" és una de les principals consignes que criden els manifestants, que també han interpel·lat el ministre de Transports, Óscar Puente: "Ministre Puente, agafa la Renfe".
 

"Pràcticament ens està destrossant les vides"

Anna Gómez, portaveu de la plataforma Dignitat a les Vies, reclama que les administracions "es posin les piles i reconeguin que tenen un problema" amb la gestió ferroviària. En declaracions a TV3, Gómez ha subratllat la voluntat constructiva de la plataforma: "No volem crear una guerra, sinó solucionar un problema que pràcticament ens està destrossant les vides."

Els manifestants apunten a la planificació, els horaris, les infraestructures i les faltes d'inversió endèmiques com les principals causes del mal servei i retreuen a Óscar Puente que justifiqui les afectacions pel vandalisme: "El ministre està ensenyant a Espanya que el problema és només el vandalisme i els robatoris de coure, i aquí hi ha molts problemes", ha dit Anna Gómez.

En aquest sentit, demanen combois en millors condicions, trens dobles en hora punta i una millora dels horaris per tal de facilitar la conciliació: "Volem anar a treballar o anar a la universitat sense patir, sabent a quina hora pugem als trens i a quina hora en baixem."

Un centenar d'usuaris de Rodalies reclamen una millora del servei ferroviari amb una manifestació a l'estació de Sants (3Cat)


Incidències a les línies R3, R4, R7 i R12, detonant de les últimes queixes

Després del robatori del 12M, les línies R3, R4, R7 i R12 encara no circulen en el seu funcionament habitual, i Renfe ja va informar que el servei no es restabliria de manera completa fins al cap de dos mesos. Unes greus afectacions que han esperonat les darreres protestes.

L'avaria es va detectar la matinada del 12 de maig, poques hores abans de l'inici de la jornada d'eleccions al Parlament. El robatori, entre Montcada Bifurcació i Torre Baró, va provocar diversos incendis al cablejat del sistema de senyalització i d'enclavaments de Montcada Bifurcació. A més a més, es van declarar dos focs en túnels de Barcelona que van impedir la circulació de trens dins de la ciutat.

Aquest divendres es va saber que els Mossos d'Esquadra han detingut un grup criminal pel robatori de coure a Rodalies el 12M.

 

ARXIVAT A:
Transport públic Renfe Rodalies
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut