Pablo La Parra Pérez serà el nou director de la Filmoteca de Catalunya a partir de l'1 de juliol (Filmoteca)

Pablo La Parra, nomenat nou director de la Filmoteca de Catalunya

Prendrà possessió del càrrec a partir del juliol per quatre anys i substituirà Esteve Riambau, que ha estat al capdavant de la institució des del 2010
Redacció
TEMA:
Cinema

L'historiador de l'art i doctor en estudis cinematogràfics i culturals Pablo La Parra Pérez serà el nou director de la Filmoteca de Catalunya. Assumirà el càrrec l'1 de juliol per un període de quatre anys, prorrogable a vuit. El futur nou director substituirà Esteve Riambau, que ha dirigit la Filmoteca des del 2010 i acaba mandat.

La Parra ha guanyat el concurs internacional iniciat al gener, amb una proposta que posa l'accent en la transformació de la Filmoteca en una "institució flexible", capaç de difondre i preservar el patrimoni cinematogràfic "en un moment de canvis profunds provocats per la digitalització".

La comissió de selecció del concurs, que ha valorat una trentena de candidatures, ha destacat l'ambició del projecte presentat, la "mirada innovadora a les funcions de l'equipament" i la difusió del cinema català i l'obertura de la institució a tota classe de públics.

El candidat "idoni" per culminar el projecte de llei de la Filmoteca

Nascut a Gandia el 1987, La Parra és llicenciat en Història de l'Art per la Universitat de València (Premi Extraordinari) i doctor cum laude en Estudis Cinematogràfics i Culturals per la Universitat de Nova York.

Des del 2018, ha estat cap del Departament de Recerca i docent de l'Elías Querejeta Zine Eskola, al País Basc. També ha estat responsable científic de la revista "Zine: quaderns de recerca cinematogràfica" i ha ocupat funcions de responsabilitat en el Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, com a coordinador de l'àrea "Pensament i Debat".

El jurat ha qualificat Pablo La Parra com el candidat "idoni" per culminar l'avantprojecte de llei de la Filmoteca, que ha de "consolidar" el centre com a equipament nacional.

ARXIVAT A:
Cinema
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut