Mor una fan en un concert de Taylor Swift a Rio de Janeiro amb temperatures extremes

La cantant nord-americana ha ajornat els concerts a Rio per les altes temperatures, que se situen al voltant dels 40 graus, i que han provocat desmais d'alguns dels assistents

RedaccióActualitzat

Una fan de Taylor Swift ha mort en un concert de la cantant nord-americana. L'incident ha passat aquest divendres a la nit a l'Estádio Olímpico Nilton Santos, a Rio de Janeiro, al Brasil, on el país travessa una onada de calor amb temperatures al voltant dels 40 graus que provoquen desmais d'alguns dels assistents. Per això mateix, la cantant nord-americana ha decidit ajornar els concerts que tenia programats a la mateixa ciutat per aquest dissabte i diumenge.

Ana Clara Benevides, de 23 anys, s'ha desmaiat durant l'actuació de Taylor Swift, ha patit una aturada cardíaca i finalment ha mort a l'Hospital Municipal Salgado Filho, segons han recollit diversos mitjans com Folha de São Paulo o The New York Times

La policia investiga ara si la causa de la mort és la calor.

Assistents al concert han denunciat per xarxes que no es podia entrar aigua embotellada al recinte. 


No es podien entrar ampolles d'aigua, tot i la calor

Al concert hi han assistit unes 60.000 persones i segons han denunciat alguns d'ells a les xarxes socials, se'ls va prohibir entrar amb una ampolla d'aigua al concert, tot i les altes temperatures. 

De fet, en un moment de l'actuació, Taylor va aturar l'espectacle per donar aigua a les primeres fileres i va exigir que repartissin ampolles entre els assistents. 


Temperatures de 40°C

El Brasil travessa una onada de calor aquests dies que fa que les temperatures del país se situïn al voltant dels 40°C, amb temperatures de xafogor 59,7°C

Abans del concert, els fans que han fet cua s'han protegit de la calor amb paraigües i bevent aigua. Tot i això, algunes persones, segons recull l'agència Reuters, s'han marejat o desmaiat ja abans d'entrar al recinte. 

Una noia estirada a terra en plena onada de calor esperant pel concert de Taylor Swift (REUTERS/Pilar Olivares)

El concert de Taylor Swift de divendres ha coincidit amb el dia en què Rio ha registrat l'índex de calor més alt de la seva història.

Taylor Swift, "devastada"

La cantant nord-americana ha explicat en un comunicat penjat a Instagram que no parlarà de la mort d'Ana Clara Benevides als pròxims concerts: "Em sento aclaparada per la pena quan intento parlar-ne".

Swift ha explicat que té poca informació de tot plegat, més enllà del fet que ella era "increïblement bonica i massa jove." La cantant està "devastada", ha dit, per la mort de la seva fan i no es creu que pogués passar quelcom així en un concert seu: "És l'última cosa que creia que podia passar quan vam decidir portar aquesta gira al Brasil."

Taylor Swift ha emès el comunicat a Instagram

Reforços i aigua gratuïta pels pròxims concerts

Tenint en compte que Taylor fa dos concerts més en el mateix recinte --ajornats per les altes temperatures-- , les autoritats municipals han exigit als organitzadors de l'espectacle, Time4Fun (TF4), nous punts de distribució d'aigua, més brigades i ambulàncies i avançar una hora l'entrada a l'espectacle.

En un comunicat, Time4Fun, ha assegurat que estan reforçant el pla d'acció especial i han assegurat que repartiran aigua gratis a les cues i en totes les entrades i accessos als estadis i també a l'interior de l'espai. 

I com a novetat, es podrà entrar aigua portada de casa, amb gots d'aigua precintats. 

 

ARXIVAT A:
MúsicaCrisi climàticaOnada de calor
Anar al contingut