Treballadors públics (ACN/Xavier Pi)

Llum verda al plus de productivitat: 40.000 treballadors públics rebran de 300 a 600 euros

El govern destinarà 18,25 milions d'euros al complement, que rebran funcionaris i personal laboral de la Generalitat en la nòmina del desembre

Òscar ArmengolActualitzat

Finalment seran 18,25 milions d'euros els que el govern destinarà al plus de productivitat dels empleats públics per aquest any. El cobraran en la nòmina del desembre més de 40.000 funcionaris i personal laboral de la Generalitat, però en queden exclosos mestres i sanitaris.

El plus variarà entre els 300 i els 600 euros, segons la categoria, i s'afegirà al sou ordinari i la paga extra de Nadal que també s'abona l'últim mes de l'any. Aquest complement variable es va recuperar el 2022, després d'estar suspès des del 2012, però està subjecte a una renovació any a any.

En el consell executiu d'aquest dimarts el govern ha aprovat les normes d'aplicació i de distribució d'aquest plus. Tal com ja es va fer l'any passat, el cobrament de la paga depèn de si s'assoleixen determinades competències professionals, com l'orientació a resultats, la iniciativa, l'adaptabilitat i el treball en equip, entre d'altres.


L'avaluació la fan el mateix empleat i el seu superior

Aquestes competències es valoren a partir d'un model que combina l'autoavaluació de l'activitat desenvolupada per l'empleat amb una avaluació del superior jeràrquic. La primera, la que fa el mateix treballador, representa un 40% del total de la puntuació, mentre que la resta, el 60%, correspon a la que fa el seu cap.

La renovació del plus de productivitat per al 2023 el van acordar aquest setembre el govern i els sindicats en una reunió de la Mesa de la Funció Pública. Quedaven pendents les condicions en què els empleats públics el rebrien, que són les que ara ha aprovat l'executiu.

 

ARXIVAT A:
Generalitat de CatalunyaDrets laborals
Anar al contingut