Espanyol

L'Espanyol cau a casa amb el Racing 1-2 i veu com se li complica el futur europeu

L'Espanyol continua immers en el desconcert. El conjunt periquito no troba el camí de la reacció i aquest diumenge va sumar davant del Racing i a Cornellà-el Prat la quarta derrota en cinc jornades. L'equip càntabre va saber capgirar el gol inicial d'Osvaldo gràcies a una gran segona meitat en la qual els de Pochettino van estar del tot desorientats i apàtics. Colsa i Giovani van fer justícia a la major ambició dels de Marcelino i van posar de manifest la pèssima segona volta que està protagonitzant l'Espanyol. El somni europeu comença a semblar una utopia.

L'Espanyol no troba la recepta per guanyar i la sensació d'impotència és total en veure com un equip que lluitava per entrar a la Lliga de Campions només ha sumat nou punts de 33 possibles en una segona volta que està sent lamentable. Ja no hi ha excuses. Mauricio Pochettino no pot continuar defensant la trajectòria de l'Espanyol com si no passés res i ha d'assumir d'una vegada per totes que l'equip viu un moment preocupant especialment després que el Racing ha marxat de Cornellà-el Prat amb els tres punts gràcies a un just 1-2.

El futbol va escassejar en el primer temps, amb cap dels dos equips fent mèrits per avançar-se en el marcador, poques ocasions i una sensació d'avorriment generalitzada. No obstant això, l'Espanyol es va trobar amb un gol gràcies a unes mans ingènues de Cisma a l'interior de l'àrea càntabra. Osvaldo no va perdonar el penal i va marcar el seu vuitè gol en el campionat just quan es complia el minut 37. L'1-0 va animar l'equip blanc-i-blau però l'arribada del descans va tallar d'arrel el pas endavant que semblava donar l'esquadra entrenada per Pochettino.

Trista imatge

I és que l'Espanyol va desaprofitar l'avantatge en el marcador en la segona meitat i va permetre al Racing capgirar el marcador amb una facilitat insultant i oferint una imatge decebedora. Marcelino va esperonar els seus homes al descans i el Racing va saltar a la gespa amb les línies més avançades i pressionant amb agressivitat la sortida de pilota dels locals. Ni Pochettino ni l'equip van reaccionar i Colsa, en el 50, va aprofitar les indecisions periquites a la sortida d'un córner per caçar un rebuig a la frontal de l'àrea, guanyar l'esquena dels centrals i afusellar Kameni sense contemplacions.

Quedava molt temps per endavant però l'Espanyol es va inhibir. Va desaparèixer. Es va empetitir sense causa aparent. El Racing va passar a dominar l'enfrontament i va començar a crear oportunitats com una de Giovani que Kameni va saber aturar. Els blanc-i-blaus van respondre amb un teva meva de Verdú i Callejón que Osvaldo no va arribar a rematar i amb un xut de Javi Márquez des de la frontal que Toño va neutralitzar. Va se només una reacció aïllada.

A mesura que passaven els minuts l'Espanyol va anar cedint la iniciativa al rival i així va ser com, de nou en una jugada a pilota aturada, Giovani feia de cap l'1-2 des de l'interior de la petita. Amb encara un quart d'hora per disputar, a l'equip periquito li va mancar ambició i es va rendir amb una facilitat flagrant fins al punt que el Racing hauria pogut ampliar la diferència. L'1-2, però, va ser inevitable i no fa res més que agreujar la dèbil i crítica situació que viu l'Espanyol.