Pussy Riot subhasta un NFT per recaptar diners per Ucraïna

El grup rus de punk Pussy Riot, conegut per les seves accions de protesta contra el règim de Vladímir Putin, ha posat a subhasta un NFT -una obra digital autentificada mitjançant una cadena de blocs- per recaptar diners per Ucraïna.

"El nostre objectiu és recollir diners per fer-ne donació a organitzacions civils que ajuden els que pateixen a causa de la guerra que Putin ha començat a Ucraïna", han escrit en un missatge a Twitter.

La iniciativa s'ha posat en marxa conjuntament amb les plataformes Trippy Labs i UkraineDAO.

Aquesta última ha explicat que les persones que aportin diners a la subhasta rebran, a canvi, imatges digitals amb el missatge "LOVE", que no tindran cap valor, però que "són un testimoni i un recordatori bonic de la vostra contribució a una causa noble".

Fins ara, la iniciativa ha aconseguit recaptar més de 4,6 milions de dòlars, que són més de 4,1 milions d'euros, segons el tuit publicat per Pussy Riot aquesta matinada.


"Conscientment, hem decidit no aportar-hi res del nostre propi art", ha explicat Nadia Tolonnikova, la integrant de Pussy Riot promotora de la iniciativa, abans d'afegir:

"Hem decidit prendre una cosa que ens uneix a tots, ara mateix, que és la bandera d'Ucraïna, aquesta nació a la qual volem ajudar."

Anar al contingut