Meta no suprimirà missatges hostils contra Rússia a Facebook, segons Reuters

Segons ha avançat l'agència Reuters, Meta farà una excepció a les regles de Facebook contra continguts violents o d'odi i no suprimirà els missatges hostils que s'emetin cap a l'exèrcit ni cap als dirigents russos.

El símbol de Meta, amb els logotips de Facebook, Messenger, Instagram, Whatsapp i Oculus
El símbol de Meta, amb els logotips de Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp i Oculus (Reuters/Dado Ruvic)

En aquest sentit, la companyia permetrà en països com Rússia, Ucraïna i Polònia publicacions que demanin la mort a Vladímir Putin o al president bielorús, Aleksandr Lukaixenko. Així es desprèn de correus interns als quals ha tingut accés Reuters. Per contra, no permetrà crides a la violència contra la població civil russa.

El portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, posa en dubte les intencions de Meta però es mostra contundent en cas que es confirmi.

"No m'ho vull creure. Espero que no sigui veritat. És difícil d'imaginar. Però si és així, demanarem de la forma més ferma que aquesta empresa aturi la seva activitat"

Sobre les protestes contràries a la guerra que s'estan produint arreu de Rússia malgrat les detencions, Peskov ha dit:

"Un rus de veritat no es pot sentir avergonyit de ser rus. Si hi ha algú que se'n senti, és que realment no és rus"

L'advocacia de l'estat russa ha proposat declarar Meta una organització extremista. De tirar endavant, això permetria restringir l'accés a les seves xarxes com Facebook o Instagram en el territori de Rússia.

 

Anar al contingut