Joaquín Sabina en un concert a Torrelavega (Europa Press)

Joaquín Sabina perd la batalla contra Hisenda i haurà de pagar 2,5 milions per drets d'autor

El Suprem no ha admès el recurs del cantant, que haurà de pagar per uns drets d'autor no declarats

Joaquín Sabina haurà de pagar 2 milions i mig d'euros a Hisenda pels drets d'autor i altres ingressos aconseguits entre el 2008 i el 2010 a través de tres empreses seves.

El 2022 l'Audiència Nacional ja havia condemnat el cantant a pagar aquesta quantitat, però ell va presentar recurs al Tribunal Econòmic Administratiu (TEAC) i al Suprem. El TEAC ja es va pronunciar dient que Sabina havia de pagar aquesta quantitat i ara ho ha fet el Suprem, que no ha admès el recurs


Tres empreses per gestionar drets d'autor

El que diu la sentència és que queda demostrat que Joaquín Sabina és soci de tres empreses: Ultramarinos Finos, Relatores i El Pan de Mis Niñas, on també participen familiars seus. Aquestes empreses van generar més de 12 milions d'ingressos entre el 2008 i el 2010. Segons Sabina, ell no té cap relació amb aquestes empreses, però l'Audiència Nacional diu que aquest argument és "inversemblant".

Aquestes tres empreses gestionen els drets d'autor de les seves cançons, a més de pisos que el cantant té a Madrid i Rota (província de Cadis) i un veler, entre altres béns. Diu la sentència que "tots aquests ingressos tenen una relació directa amb el demandant". 

Per altra banda, Sabina diu que aquesta qüestió ja havia estat resolta el 2014 quan va pagar una mica més d'un milió i mig d'euros a l'Agència Tributària. 

Sabina va cedir els drets d'autor de la seva obra i de totes les cançons que compongués en el futur a dues d'aquestes empreses, i ell no rebia res a canvi, segons les declaracions tributàries. 

Joaquín Sabina, que l'any que ve farà 75 anys, està fent concerts dins la gira "Contra todo pronóstico" i actuarà al Palau Sant Jordi de Barcelona els dies 27 i 29 de setembre

ARXIVAT A:
Frau fiscalMúsica
Anar al contingut