El 70% de les víctimes no s'havien vacunat contra la grip (Pixabay/Stux)

Joan Guix: "La grip ens preocupa molt més que el coronavirus"

L'epidèmia de grip ha causat 41 morts a Catalunya i 434 persones han hagut de ser hospitalitzades des de l'octubre
Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Amb tota l'atenció concentrada en el coronavirus, gairebé no s'ha parlat de la grip, que fa un mes va arribar a nivells d'epidèmia a Catalunya.

Després de conèixer el primer positiu de coronavirus a Catalunya, un cas lleu d'una italiana que viu a Barcelona, el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Joan Guix, ha destacat que, amb les xifres a la mà, la grip preocupa més que el coronavirus:

"La grip estacional és molt més greu. A Catalunya n'hem tingut 434 casos greus amb hospitalització i 41 morts. No banalitzem el Covid-19, però situem-lo en la magnitud que toca."

 

 

Des de l'inici de temporada, a l'octubre, hi ha hagut 434 casos greus de grip a Catalunya, que han requerit hospitalització. Són dades del Departament de Salut, que apunten que la gran majoria eren pacients amb patologies prèvies (70,3%) i que no s'havien vacunat (70,2%).

Fins ara, d'aquests malalts més greus, n'han mort  41, un 10% dels casos més complicats.

Entre les víctimes mortals, hi ha un infant de menys de 5 anys, però la gran majoria, el 70 per cent, en tenien més de 64.

 

 

Salut recorda que la millor manera de protegir-se i evitar-ne la propagació és mantenir unes bones pràctiques d'higiene, com rentar-se les mans de manera regular o l'ús de mocadors rebutjables. 

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut