Iberia, Ryanair i Renfe: cap de setmana de vagues en plena operació tornada

Aturades parcials a Renfe que se sumen a la vaga indefinida del personal de seguretat i a la del personal de terra d'Iberia a l'aeroport
Actualitzat
TEMA:
Renfe

31 d'agost i 1 de setembre. Dissabte i diumenge són dos dies clau per a la tornada de les vacances d'estiu i les vagues a l'aeroport de Barcelona i a Renfe les poden complicar.

Aeroport: vaga dels vigilants de seguretat i del personal de terra d'Iberia

A l'aeroport continua la vaga indefinida dels vigilants de seguretat, que va començar el 9 d'agost, a la qual se sumen, aquest divendres i dissabte, les aturades dels treballadors de terra d'Iberia.

La Generalitat calcula que uns 30.000 passatgers es veuran afectats per la cancel·lació de vols, la majoria de Vueling, però també d'altres companyies, com British Airlines i Iberia.

Vueling ha cancel·lat 92 vols previstos per aquest divendres i dissabte, British Airlines n'han cancel·lat 14 i Iberia, 6. Als passatgers afectats per les cancel·lacions se'ls ofereix un canvi de vol o el retorn dels diners del bitllet.

Els serveis mínims a l'aeroport seran els mateixos que el cap de setmana passat: el 100% dels vols nacionals a territoris no peninsulars, el 52% de vols internacionals i el 32% dels peninsulars que tinguin una alternativa de transport inferior a cinc hores.

La vaga del personal de terra d'Iberia es fa simultàniament als aeroports de Barcelona i Madrid. A Barajas, Iberia ha cancel·lat un centenar de trajectes.

El cap de setmana passat, la cancel·lació preventiva de vols i els serveis mínims, que els sindicats consideren excessius, van evitar cues i queixes com les d'altres conflictes laborals.

Diumenge i dilluns, el personal de cabina de Ryanair obre una ronda de jornades de vaga per protestar pel tancament de bases com la de Girona i les Canàries. Però la companyia assegura que la repercussió de la vaga serà mínima, i només cancel·larà catorze vols en aquests dos dies.

 

 

Vaga de Renfe

La vaga a Renfe, convocada pel sindicat CGT, ha obligat a cancel·lar 222 trens de viatgers a tot Espanya, dels 601 que havien de circular divendres i diumenge.

La vaga parcial va començar dievndres i es repetirà el primer dia de setembre. Es concentrarà en dos torns: de les 12.00 a les 16.00 i de les 20.00 a les 24.00. Durant aquest temps circularan el 78 % dels AVE i trens de llarga distància, i el 65 per cent dels de mitjana distància. Pel que fa a Rodalies, circularan el 40 per cent dels trens. La resta del dia, el servei serà l'habitual.

L'última jornada de vaga en el transport ferroviari va ser el 15 d'agost i va transcórrer amb normalitat.

ARXIVAT A:
Renfe Aeroports
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut