Es torna a convocar la vaga del personal de terra d'Iberia al Prat del cap de setmana
Cues davant del taulell d'Iberia al Prat, durant l'aturada del cap de setmana passat (EFE)
Barcelona

Es torna a convocar la vaga del personal de terra d'Iberia al Prat del cap de setmana

Els sindicats diuen que l'empresa no ha firmat l'acord perquè no accepta que es creï una comissió de seguiment

Actualitzat

Els sindicats de treballadors anuncien que, finalment, hi haurà vaga del personal de terra a l'aeroport del Prat aquest cap de setmana, després de no segellar l'acord a què havien arribat amb la direcció. La notícia arriba poc després que el comitè d'empresa desconvoqués l'aturada prevista per al divendres 30 i el dissabte 31 d'agost.

Els sindicats s'han aixecat de la taula després que la direcció d'Iberia es negués a firmar l'acord perquè hi havia una clàusula que deia que es crearà una comissió de seguiment liderada per la Generalitat que vetllarà perquè els acords es compleixin.

Com a conseqüència, Vueling, la companyia més afectada per la vaga, suspendrà 92 vols previstos per a divendres i dissabte. Als 14.000 passatgers afectats se'ls oferirà un canvi de vol o bé el retorn del preu dels seus bitllets.
 

Omar Minguillón, després d'abandonar la taula de negociació (ACN)

 

El representant dels treballadors de terra d'Iberia, Omar Minguillón, del sindicat UGT, ha assegurat, en sortir de la reunió, que les negociacions a hores d'ara estan trencades.

"Es manté per culpa de la direcció de l'empresa, que no ha volgut acceptar la desconvocatòria de vaga. No entenem res. Si volen alguna cosa de nosaltres, que ens truquin."

"No volen acceptar el paràgraf que diu que l'administració ha de posar una comissió de seguiment per veure si aquesta situació es va arreglant a l'aeroport."

"Que l'empresa no vulgui acceptar una comissió de seguiment vol dir que volen la convocatòria de vaga i, si la volen, la tindran: dies 30 i 31, convocatòria de vaga."

 

Representants de la companyia i el comitè de vaga s'han reunit aquest dimecres, convocats d'urgència per la Generalitat, després del fracàs de la reunió de mediació de dimarts a la nit.

 

 

Abans que acabés la reunió, la UGT, amb majoria al comitè, ha informat al migdia que desconvocava l'aturada, com una mostra de bona predisposició a negociar i per no perjudicar més l'aeroport. Tanmateix, dues hores després, el comitè ha comparegut per informar que finalment es manté la vaga.

Tercera aturada de l'estiu

Si, com tot apunta que passarà, es fa l'aturada, aquest serà el tercer cap de setmana de l'estiu de vaga del personal de terra d'Iberia al Prat.

Els treballadors, que donen servei a una trentena de companyies, ja van fer aturades el 27 i el 28 de juliol i el cap de setmana passat, el 24 i el 25 d'agost.

 

ARXIVAT A:
Aeroports
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut