Facebook crea Libra, la primera criptomoneda d'una empresa tecnològica

La moneda virtual serà controlada per una associació formada per Facebook, Visa, Mastercard, Vodafone, Paypal, eBay, Spotify, Uber, Lyft i Booking, entre altres
Actualitzat
TEMA:
Tecnologia

L'empresa tecnològica Facebook i 27 organitzacions més han anunciat aquest dimarts a San Francisco la creació de Libra, una criptodivisa dirigida als usuaris de les seves aplicacions que entrarà en funcionament l'any 2020. La moneda virtual es podrà utilitzar entre particulars o a establiments, i estarà integrada a Whatsapp i a Facebook Messenger.

Segons expliquen fonts de l'empresa a Efe, "la idea és fer el més senzill possible les transaccions financers per totes les persones del món, visquin on visquin i tinguin o no compte bancari". L'organització sense afany de lucre que gestionarà la moneda virtual -constituïda a Ginebra, Suïssa- serà impulsada per Facebook, però hi participaran companyies com Visa, Mastercard, Vodafone, Paypal, eBay, Spotify i Uber.

 

 

La moneda de Facebook farà servir la tecnologia "blockchain" (Reuters)

 

La idea és fer la competència als estats i els bancs centrals, que tenen el monopoli de les monedes de curs legal. Ho ha intentat Bitcoin i d'altres, però Facebook creu que té un avantatge: és a l'abast de tothom. A més, a diferència de la resta de criptomonedes, es compromet a garantir el valor de la moneda amb actius reals i segurs, com dipòsits bancaris i deute sobirà.

 

"El Bitcoin és molt volàtil, el que la fa perfecte per a la gent que el vol usar com un actiu d'inversió, però nosaltres [Facebook] volem una divisa de baixa volatilitat que la gent pugui fer servir en el seu dia a dia."

 

El soci majoritari de Facebook ha fet front a diversos escàndols per la falta de privacitat de les dades

 

Davant la gran quantitat d'escàndols vinculats a la privacitat i la gestió de les dades dels usuaris que han esquitxat la companyia en els últims mesos, Facebook s'ha esforçat a garantir que no compartirà informació del compte o dades financeres amb Facebook ni amb tercers "sense el consentiment del client".

Sí que es compartiran dades financeres amb tercers, però, amb els següents propòsits: complir amb la llei de cada país, protegir els comptes dels clients davant de possibles fraus, permetre el processament de pagaments i evitar l'activitat delinqüent.

ARXIVAT A:
Tecnologia
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut