El polèmic raper de Nova York, Tekashi 6ix9ine (Fabebk/Wikimedia Commons)

Empentes i corredisses per una pluja de bitllets a l'Havana atribuïda al raper 6ix9ine

Confusió sobre l'autoria d'una acció que acostuma a fer el cantant novaiorquès 6ix9ine

RedaccióActualitzat

La presència del raper de Nova York Tekashi 6ix9ine a l'illa de Cuba està provocant un cert caos i confusió, sobretot als voltants de l'hotel de luxe on el cantant està allotjat, passant-hi uns dies de vacances.


El dijous de la setmana passada centenars de persones, majoritàriament joves, van córrer a concentrar-se davant l'hotel Grand Packard Iberostar, a l'Havana. El motiu, veure el cantant d'aprop, però sobretot el rumor que --com en d'altres llocs ja ha passat-- 6ix9ine llançaria bitllets al carrer des de l'hotel.

I, efectivament, hi va haver pluja de bitllets, tot i que el polèmic raper d'origen mexicà i portoriqueny negués que ell en fós l'autor. Tekashi 6ix9ine va assegurar que algú es va fer passar per ell en un cotxe, al carrer.

"Eren uns estafadors, que anaven en un cotxe particular modern, marca Renault, van llançar billets d'un dòlar, van tornar a pujar al cotxe i van marxar".


Sigui qui sigui que en fós l'autor, l'acció va provocar una situació caòtica, amb empentes i corredisses pels voltants de l'hotel, amb intervenció policial inclosa.

6ix9ine, amb antecedents penals per violència masclista i una condemna per abusos a una menor de 13 anys l'any 2015, ha repetit diverses vegades l'acció de regalar diners a la multitud i en els seus vídeos a les xarxes els bitllets de dòlar hi tenen un paper destacat.  


Repercussió a l'illa

També ha generat un intens debat l'actitud del raper, independentment de si és o no el responsable d'aquest últim incident. La premsa cubana l'ha criticat per "humiliar" els cubans en uns moments de profunda crisi econòmica, amb llargues cues a tota l'illa per aconseguir béns bàsics i amb una inflació galopant.

Davant dels confusos fets, fins i tot el ministeri de Turisme de Cuba ha fet un comunicat on també assegura que l'incident no està vinculat amb el raper, i afegeixen que Daniel Hernández --el seu nom real-- continua de vacances a l'illa.

 

ARXIVAT A:
MúsicaCuba
Anar al contingut