El portaveu del Pentàgon, John Kirby, en la roda de premsa d'aquest dimecres.
El portaveu del Pentàgon, John Kirby, en la roda de premsa d'aquest dimecres.
Washington

Els EUA enviaran 600 soldats a Ucraïna per entrenar les tropes locals

Actualitzat

El Pentàgon ha anunciat que enviarà un contingent d'uns 600 soldats a Ucraïna per entrenar tropes locals i millorar-ne la capacitat de defensar-se d'atacs artilleria dels separatistes prorussos. Soldats de la brigada aerotransportada número 173 començaran a entrenar a partir del mes de març la Guàrdia Nacional Ucraïnesa amb l'objectiu d'"enfortir les capacitats internes de defensa" del país.

No se sap quina durada tindrà aquest programa d'entrenament, que es durà a terme al centre militar de Iavariv, a prop de Lviv, a l'oest d'Ucraïna, lluny de la zona del conflicte. El Pentàgon indica que aquests entrenaments "demostren el compromís dels EUA amb la seguretat a la regió del Mar Negre i són un esforç inicial per treballar amb Ucraïna en l'aixecament de les seves defenses internes".

Paral·lelament, el Departament de Defensa ha anunciat el desplegament de 300 membres de la Força Aèria i dotze avions A-10 a la base alemanya de Spangdahlem com a part dels plans de l'OTAN per reforçar els membres de l'Aliança propers a la crisi amb Rússia.

Els Estats Units han fet aquest anunci, mentre que, a Minsk, els mandataris d'Ucraïna, Rússia, França i Alemanya negocien la pacificació de l'est ucraïnès.

Anar al contingut