La premsa internacional es fa ressò de la càrrega policial.
La premsa internacional es fa ressò de la càrrega policial.
Barcelona

Els diaris internacionals es fan ressò de la càrrega policial

La càrrega policial a la plaça de Catalunya ha despertat un munt de reaccions entre els mitjans locals i nacionals, però el ressò de la notícia ha traspassat fronteres. Diaris del Regne Unit, França, Itàlia o els EUA comenten avui divendres els fets de la plaça de Catalunya a les seves edicions en línia.

Actualitzat
Des de les illes Britàniques, "The Guardian" es fa ressò dels esdeveniments, remarcant el fet que l'incident d'avui entre forces policials i indignats és el primer després de 12 dies d'acampada.

També des de França, "Libération" relata els fets succeïts a la plaça de Catalunya qualificant l'evacuació dels indignats de brutal.

"La Stampa", el diari italià de més tirada, feia referència a l'actuació dels Mossos a la plaça de Catalunya considerant l'enfrontament un "blitz" (atac intens).

Des d'Alemanya, "Spiegel" ha posat en portada la notícia de la càrrega. El diari alemany dóna especial rellevància al nombre de ferits final.

El "Financial Times" també s'ha referit als fets de la plaça de Catalunya parlant de dura actuació policial i considerant-los la resposta del govern davant de les protestes.

"Clarín", des de l'Argentina, explica que les forces policials han tret els manifestants "a bastonades" de la plaça de Catalunya, remarcant que les autoritats "han dit que era per netejar el lloc i revisar que no s'hi trobessin elements perillosos".

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut