Madrid

Els bisbes espanyols, en contra dels 1.000 euros addicionals del "xec nadó" per a mares solteres

La Conferència Episcopal Espanyola ha obert un nou front contra el govern espanyol. En aquest cas, amb motiu de l'acord entre el Grup Socialista al Congrés i ERC per afegir un plus de 1.000 euros al "xec nadó" -fins als 3.500 euros en total- adreçat a mares solteres i famílies monoparentals, entre d'altres col·lectius. El portaveu dels bisbes, Juan Antonio Martínez Camino, ha assegurat que són partidaris de totes les ajudes que fomentin la natalitat, però que no es pot "promoure que els fills vinguin al món sense pare o sense mare".

Actualitzat

Els bisbes consideren que les ajudes han de ser "justament establertes", és a dir, que "respectin els drets fonamentals dels nens, que neixin en un ambient adequat i tinguin un pare i una mare". El portaveu de la Conferència Episcopal ha afirmat que les ajudes als nens han de ser sense distincions, sense tenir en compte les condicions en què han vingut al món, perquè és un dret que els correspon per "dignitat", tot i matisar que "promoure que els fills vinguin al món sense pare o sense mare, això no s'ha de fer".

"Cal promoure que vinguin al món en circumstàncies òptimes per a ells, amb pare i mare coneguts, que s'estimen, que tenen un pacte de fidelitat estable, permanent i indissoluble. Així és el que cal promoure", ha afirmat Juan Antonio Martínez Camino.

No s'imposa l'objecció de consciència contra l'Educació per a la Ciutadania

D'altra banda, els bisbes han acordat que no es pot imposar l'objecció de consciència a l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania, però que tampoc no es pot excloure d'entre les respostes legítimes dels pares dels alumnes contra un "desafiament" d'aquest calibre.

A més, Martínez Camino ha qualificat de "notable" la resposta dels pares en contra de la nova assignatura, i s'ha felicitat del debat seriós que s'ha mantingut en els darrers mesos, en temps de vacances, previ a un moment actual de "dificultats per a pares i centres, als quals es posa en una situació delicada".

Anar al contingut