La nova moneda d'una lliura
La nova moneda d'una lliura

El Regne Unit posa en circulació la moneda "més segura del món"

La moneda compta amb nous elements de seguretat secrets que en fan molt difícil la falsificació

RedaccióActualitzat

La nova moneda d'una lliura esterlina, considerada la "més segura del món", ha començat a circular al Regne Unit. La casa de la moneda Royal Mint ha explicat que conté elements secrets de seguretat que en dificulten la seva falsificació, tot i que no ha aportat més detalls sobre aquesta nova tecnologia.

Segons la cadena britànica BBC, s'especula que la moneda, de 12 costats en la seva circumferència, inclou un material a dins que pot ser detectat electrònicament i verifica la seva autenticitat quan és escanejada en una màquina de pagament. Les altres mesures de seguretat que presenta són una imatge de la reina Isabel II, que funciona com un holograma, i uns diminuts caràcters que recobreixen les vores de tota la peça.

Robada la moneda d'or més gran del món

El director executiu de la Casa de la Moneda Britànica ha apuntat que la peça ha estat dissenyada per "adaptar-se al futur" amb un element de seguretat "per salvaguardar la confiança pública en la divisa britànica" i "reduir costos per a bancs i altres negocis". La Royal Mint estima que un 3% de les monedes actuals, que circulen des de 1983, són falses i que aquesta nova lliura, inspirada en el disseny de la moneda de tres penics que va estar en ús entre el 1937 i el 1971, reduirà aquest percentatge.

L'antiga moneda seguirà sent legal fins al pròxim 15 d'octubre, data a partir de la qual els negocis no tindran obligació d'acceptar-la.

 

Anar al contingut