Mossos d'Esquadra

El govern anuncia l'auditoria més gran feta mai als Mossos i manté Buch

Afers Interns estudia 15 actuacions que podrien ser irregulars
Redacció Actualitzat
TEMA:
Judici procés

Els Mossos d'Esquadra faran l'auditoria interna del cos més gran de la història per avaluar les decisions, l'actuació i els recursos que es van destinar durant els disturbis a Catalunya des de la sentència del judici del procés.

Afers Interns estudia 15 actuacions que podrien ser irregulars, entre les quals hi ha les imatges d'una furgoneta dels Mossos circulant a l'aeroport amb unes noies damunt del capó:

 

 

Una altra, a Tarragona, és l'atropellament d'un manifestant per part d'un vehicle dels ARRO:

 

 

O durant una persecució, en què se sentia un agent per megafonia dient "Veniu, som gent de pau", també a Tarragona.

 

 

Ho ha anunciat la consellera de Presidència, Meritxell Budó, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, en què també ha ratificat el conseller d'Interior, Miquel Buch, molt qüestionat per les actuacions policials.

Reunió d'aquest matí presidida pel conseller Buch amb la plana major dels Mossos (ACN)


Tot plegat, després d'una reunió que ha fet el conseller d'Interior, Miquel Buch, aquest matí amb la plana major dels Mossos per avaluar el dispositiu d'aquest cos durant els últims aldarulls al carrer i els enfrontaments amb manifestants.

 

La reunió s'ha fet a porta tancada al Departament d'Interior, amb l'assistència del secretari general, Brauli Duart, el director general de la Policia, Pere Ferrer, i el comissari en cap, Eduard Sallent.

Després de l'ocupació de l'aeroport del Prat per part dels manifestants que protestaven contra la sentència del procés, organitzacions pro drets humans, com Amnistia Internacional o el Centre de Defensa de Drets Humans Irídia, van denunciar "l'ús excessiu" de la força policial o el mal ús del material antiavalots durant els aldarulls a Catalunya.


Admesa a tràmit la resolució de la CUP

La mesa del Parlament admet a tràmit la proposta de resolució de la CUP que demana la destitució de Miquel Buch i reafirmar-se en la defensa de l'autodeterminació. Els cupaires reclamen al govern que posi fi a la repressió contra el poble en lluita --diuen--, volen que la cambra expressi la seva voluntat d'exercir de manera concreta l'autodeterminació i demanen la retirada dels cossos policials estatals de Catalunya.

La moció es votarà previsiblement al ple del 12 i 13 de novembre, juntament amb la que van presentar fa una setmana els grups independentistes perquè els diputats puguin reiterar tants cops com vulguin la defensa del dret a l'autodeterminació.

 

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra Miquel Buch Judici procés Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut