Madrid

El Facebook és propietari per sempre dels continguts?

La popular xarxa social Facebook, amb 175 milions d'usuaris, ha afegit una nova clàusula que comporta que els usuaris cedeixen de manera perpètua els seus continguts i vídeos, fotos, textos...

Actualitzat
La notícia ha caigut com una bomba entre la comunitat internauta. Fins ara el Facebook es reservava el dret a exercir el control sobre els continguts de la xarxa social però si un usuari n'esborrava el material, el portal en perdia els drets. Ara la nova política de privacitat es reserva el dret de manera "irrevocable", "perpètua" i amb "llicència mundial".

A més, el Facebook adverteix els usuaris que pot utilitzar les dades de diferents maneres: "usar-les", "copiar-les", "publicar-les", "emmagatzemar-les", "retenir-les", publicitar-les", "transmetre-les", "escanejar-les", "canviar-ne el format", "modificar-les", "traduir-les", "editar-les" o "adaptar-les".

L'impacte d'aquest canvi del Facebook en política de privacitat ha estat tan important que el creador de la xarxa social, Mark Zuckerberg, ha hagut de defensar-se des del seu blog. Zuckerberg manté que són els usuaris els que controlen la seva  informació. El creador del Facebook afirma que no faran un ús comercial de les dades i demana un vot de confiança.
 
Anar al contingut