Josep Maria Jové (ERC) fa un reconeixement a Puigdemont

Les primeres paraules del representant d'ERC en el debat, Josep Maria Jové, han estat per citar el president Puigdemont, a qui ha mostrat "tot el suport, solidaritat, reconeixement i agraïment".

Jové també ha recordat els llegats de Pasqual Maragall, "amb un catalanisme d'esquerra sense supervisions", i del mateix Puigdemont, "deixant clar des del primer moment que anàvem a exercir el dret a l'autodeterminació".

Una etapa, ha afegit, que ha portat "victòries però també costos molt grans". Jové ha deixat clar que no se sentiran complets "fins que siguem tots a casa, fins que una amnistia permeti la fi de la repressió i el lliure retorn dels exiliats".

 

El cap del grup parlamentari d'ERC ha reclamat al govern de Pedro Sánchez que no s'escudi en la separació de poders i agafi les regnes per resoldre el conflicte polític:

"Mirar cap a un altre cantó els fa còmplices. Si el govern de l'Estat no fa res per aturar la repressió, deixarà el monopoli de la resolució del conflicte al sistema judicial. La solució és a la seves mans i ho saben."


Gest cap a la CUP

Després de recordar també Josep-Lluís Carod-Rovira i Oriol Junqueras, Jové ha afirmat que el president Aragonès ha de liderar ara aquesta etapa buscant complicitats, en referència també a la CUP. "Esgotarem el marge pel canvi, desbordarem les escletxes del règim del 78. Per fer-ho necessitem aliats que ens empenyin i es mantinguin fidels. I nosaltres farem el mateix amb ells", ha manifestat. 

Jové ha traslladat a la CUP que es mantindran fidels a l'acord a què van arribar per la investidura, tot i que ha admès dificultats:

"Sabem que, sovint, massa, les nostres actuacions no són les que espereu, però no necessitem la vostra visió no només per aritmètica sinó per garantir la transformació que necessita el país. No ens desviarem ni una sola paraula d'allò que ens vam comprometre a fer."

El president del grup parlamentari d'ERC ha justificat el rebuig del govern al projecte d'ampliació de l'aeroport del Prat amb l'argument que es va voler imposar sense dialogar: "No és que la Ricarda no es toqui. Cap projecte, i menys un projecte imposat, pot posar-se en marxa d'esquena al territori. No sense consens. No sense respecte al medi ambient i sense abans repensar el model socioeconòmic".

També ha plantejat que aquesta legislatura ha de ser la de la "defensa aferrissada del català" davant el centralisme estatal i ha refermat l'aposta per un projecte de país "on no es pregunta els cognoms ni la llengua" de la gent.

Recupera la seva intervenció:

Anar al contingut