Ignacio Garriga (Vox) denuncia la "taula d'extorsió"

El diputat de l'extrema dreta de Vox Ignacio Garriga ha definit la taula de diàleg com una "taula d'extorsió" i de "rendició" que és "un intent de substituir aquesta cambra".

Garriga ha afirmat que només respon a les "ànsies de poder" dels independentistes. "Estic convençut que Puigdemont i la resta de colpistes molt aviat estaran asseguts a la taula per repartir-se com un botí el futur dels catalans", ha manifestat.

"Els que donen suport a la subversió de l'ordre constitucional no ens poden donar cap lliçó de democràcia", ha afegit.

 

Els primers minuts de la intervenció els ha centrat en la Diada, per dir que l'11 de Setembre va acabar "amb incidents i violència" i que es basa en el mite "d'una nació inexistent" que "està molt lluny de ser una festa per a tots els catalans".

També ha llançat retrets al PSC, perquè considera que no està al costat dels treballadors. "Cada cop som més els que no trobem cap diferència entre el separatisme i el socialisme", ha afirmat.

Garriga ha criticat que es destinin diners públics "al deliri de la NASA catalana, els tallers ecofeministes o els horts urbans" en comptes d'anar "als catalans que passen gana".

En matèria de llengua, ha acusat el govern d'iniciar una "persecució" a la universitat i ha afegit que el català "no pot ser un obstacle perquè una família sigui educada en la llengua que es escull".

Recupera la seva intervenció:

Anar al contingut