Carlos Carrizosa (Cs): "Ataquen la Policia Nacional"

El dirigent de Ciutadans Carlos Carrizosa ha considerat "increïble" que el govern d'Espanya "no s'aixequi de la taula de xantatge" després de sentir el discurs del president Aragonès en el debat.

 

Carrizosa ha aconsellat a Aragonès que es prengui "amb calma" l'objectiu de culminar la independència "perquè mai ho podrà fer".

També ha reconegut que el seu partit haurà d'agafar-se amb calma l'objectiu "d'alliberar els catalans d'aquesta elit que malversa diner públic, imposa ideologies identitàries als mitjans públics, l'educació i l'administració", i governa "com l'exèrcit de Pancho Villa", perquè "no ho podrem culminar, almenys els mesos immediats".

També ha retret al PSC que "abaixi el cap" amb els indults i ha advertit Aragonès que li pararan els peus "com vam fer amb Puigdemont" si consuma un "cop a la democràcia". 
 

"Inoculen l'odi contra les institucions de tots els espanyols" 

Sobre la proposta de convertir en centre de memòria de la tortura la prefectura de la policia espanyola a la Via Laietana, Carrizosa ha acusat la Generalitat de voler "inocular l'odi":

"És com si es retragués a la Generalitat dels 80 en endavant les tortures dels germans Badia o les condemnes a mort que va firmar el senyor Companys.

Què és això d'inocular d'aquesta forma l'odi contra les institucions que representen Catalunya, Espanya i tots els espanyols? Imputar les tortures del franquisme a la Policia Nacional de la nostra democràcia i reescriure la història d'aquesta forma?"

Segons ell, els botellons passen perquè "'s'ha anul·lat el principi d'autoritat" amb el pacte amb la CUP i amb un cos dels Mossos d'Esquadra que està mancat de recursos.


"Han deixat escapar la inversió al Prat"

Carrizosa ha considerat el govern Aragonès "tan improductiu com el de Torra". Li ha retret que s'hagi deixat escapar la inversió a l'aeroport del Prat.

"En aquesta cambra hi ha una majoria suficient a favor de l'ampliació", ha remarcat. Ciutadans defensa que es pot parlar de l'impacte mediambiental del projecte però defensant una ampliació, "i que no es perdi el tren com va passar amb l'Agència Europea de Medicaments".

També ha polemitzat sobre la defensa del català a la universitat. Ha retret a la consellera Gemma Geis que inaugurés el curs "en clau nacionalista com si fóssim a Corea del Nord". I ha afegit:

"En quin estat estat d'emergència democràtica estan les universitats catalanes quan els 7 rectors fan manifestos a favor de Puigdemont. És increïble el que passa en aquest règim nacionalista que han implantat." 

 Carrizosa ha defensat l'escola concertada com "un contrapès al pensament únic" que, diu, s'adoctrina des de les escoles públiques. 

Recupera la seva intervenció:

Anar al contingut