Albert Batet (Junts): "L'Estat no ha parat de reprimir-nos"

Junts per Catalunya ha arrencat el discurs afirmant que la detenció del president Puigdemont demostra que el conflicte amb Espanya "és més viu que mai". 

 

El president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, ha denunciat que els successius govern espanyols des de l'1 d'Octubre han tingut tots "les mateixes intencions" malgrat que alguns tinguin "formes i paraules més amables".

Batet ha carregat contra el diàleg amb el govern espanyol i ha acusat La Moncloa de "cinisme": 

"Amb una mà conspiren, maniobren i aplaudeixen la detenció il·legal del president Puigdemont i amb l'altra venen al Palau de la Generalitat, s'hi passegem 'como Pedro por su casa' i fan una aposta pel diàleg. Es pot ser més cínic?" 

"Deixin de fer el ridícul, ja sabem que el Ministeri de l'Interior va supervisar l'operació per detenir Puigdemont", ha etzibat Batet al socialista Salvador Illa. 

Batet ha insistit que el PSOE els va "vetar" a la taula de diàleg i ha retret a Salvador Illa que anés a fer un cafè públicament amb Pedro Sánchez després de la reunió de la taula.

També ha denunciat que, des del referèndum, "l'Estat no ha parat de perseguir-nos i reprimir-nos". "Diuen que volen dialogar, però fan guerra bruta, espionatge, tripijocs judicials, de manera tramposa, barroera, mentidera i ridícula". 

Batet ha pronosticat que "arribarà un dia que Puigdemont tornarà a Catalunya com a president legítim" i ha afegit que el retorn d'ell i de la resta d'exiliats "representarà la recuperació de la llibertat de Catalunya". 
 

Defensa "unitat per negociar els pressupostos" 

 

Davant d'aquest escenari de repressió, ha dit Batet, les forces independentistes han de buscar unitat per aconseguir avançar. "No s'hi val que cadascú tingui la seva estratègia", ha dit.

"Enfortim la cultura d'unitat si volem aconseguir la independència", ha advertit, però també amb la vista posada en la negociació dels pressupostos al Congrés dels Diputats. 

A més, Junts assegura que han estat "lleials" a l'acord de govern amb Esquerra Republicana tot i que ha reconegut que "genera incomoditats".

Batet s'ha preguntat "qui vol formar part d'un Estat líder en atur juvenil" i que "castiga la nostra prosperitat com a país" o que té un govern que diu "que el castellà ha de tenir més presència a les aules". "Tenim el 52% de catalans i catalanes que volem la independència i estem legimitats i obligats a tirar-la endavant", ha conclòs.

Recupera la seva intervenció:

Anar al contingut