Escola Bressol de Golmés el dia de la reobertura (ACN/Oriol Bosc)

Desestimada la demanda d'USTEC contra la reobertura d'escoles en fase 2

El sindicat de mestres USTEC demanava el tancament dels centres ja oberts perquè considera que no es garanteix la seguretat de professors ni d'alumnes
Agències Actualitzat
TEMA:
Educació

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat adoptar mesures cautelars contra l'obertura d'escoles a la fase 2 de la desescalada com havia sol·licitat el sindicat USTEC en un recurs contenciós administratiu, ja que l'assistència dels alumnes és voluntària i ha de "prevaler l'interès públic".

El sindicat va interposar un recurs contenciós administratiu contra les instruccions per l'organització de la reobertura i va demanar com a mesura cautelar la suspensió de l'execució i el tancament dels centres que ja havien obert.

Però la sala conclou que després d'analitzar els al·legats de les parts i fiscalia "la petició de mesures cautelars no podrà ser atesa" i afirma que no sembla que la pretensió de paralitzar l'activitat educativa "sigui menys perjudicial per al dret fonamental a l'educació que el reinici de la vida escolar".

"Ha de prevaler l'interès públic subjacent en el restabliment de la normalitat a la vida educativa."

I ha qualificat aquest servei públic que "d'essencial".

A més, destaca que l'assistència dels alumnes en aquesta fase de la desescalada és voluntària, tal com es recull en les instruccions donades pel departament d'Educació a les escoles públiques.

El sindicat apuntava en el seu recurs que amb les instruccions del departament d'Educació per a l'obertura dels col·legis quedava "infringit" el dret a la protecció de la salut.

El tribunal argumenta en la seva resolució judicial que l'"absència de certeses científiques absolutes sobre la pandèmia no pot conduir-nos a decisions maximalistes o extremes i d'efectes impredictibles" i, "amb més raó", després d'haver constatat una "millora notabilíssima de la situació sanitària".

La immensa majoria d'escoles de les regions que són a la fase 2 del desconfinament han obert, encara que, en general, han acollit pocs alumnes perquè la majoria ha optat per continuar a casa.

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus Desescalada
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut