Albert Ballesta, proclamat alcalde de Girona amb 10 vots a favor i 14 de nuls

Ballesta, que anava de número 19 de la candidatura de CiU, substitueix Carles Puigdemont al capdavant del consistori gironí, i primer ha hagut de ser nomenat regidor en el ple extraordinari d'aquest divendres
Redacció Actualitzat

El ple de l'Ajuntament de Girona, convocat de manera extraordinària, ha escollit aquest divendres a la tarda Albert Ballesta com a nou alcalde de la ciutat. Ballesta, que substitueix Carles Puigdemont, actual president de la Generalitat, abans ha hagut de ser nomenat regidor, perquè a les eleccions municipals de maig era el número 19 de la llista de CiU, i només van entrar-hi 10 regidors convergents.

El resultat de la votació ha estat de 10 vots a favor, els del seu grup (CiU), un vot a favor de l'altra única candidata que s'ha presentat, Concepció Veray, del PP, que s'ha votat a ella mateixa, i 14 vots nuls. A banda de CiU i el PP, tota l'oposició s'ha posat d'acord per escriure a la papereta de vot una mateixa frase, "Girona vol democràcia", i per això tots els seus vots s'han comptabilitzat com a nuls.

El nou alcalde ha rebut la vara municipal de mans de l'alcaldessa en funcions, Isabel Muradàs, que només ha estat en el càrrec 12 dies, des que Carles Puigdemont va renunciar a l'alcaldia. Ballesta, advocat i fins ara delegat d'Interior a Girona, ha estat l'aposta de Puigdemont per rellevar-lo, però segons ha dit avui l'oposició, ha arribat al càrrec "tocat i caducat", perquè per fer el relleu, han dit, s'han posat els interessos de partit per davant dels de la ciutat. El nou alcalde no ha volgut respondre a les crítiques, ha dit que vol ser l'alcalde de "la quotidianitat" i ha assegurat que allargarà la mà a tots els grups municipals.

El relleu al capdavant de l'alcaldia de Girona ha estat força difícil i complicat, i sobretot, molt criticat pels partits de l'oposició, que s'han queixat del procediment utilitzat per CiU per aconseguir fer entrar Ballesta com a regidor, i que ha exigit que les vuit persones que el precedien renunciessin a convertir-se en regidors. L'acord per investir-lo es va tancar fa només dos dies, després de vèncer la resistència d'alguns dels que han hagut de renunciar al lloc de regidor.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut