L'expresident de la Generalitat Quim Torra

Acaba la inhabilitació de Quim Torra per la segona pancarta al balcó de la Generalitat

Un cop acabada la sanció, podrà tornar a presentar-se a un càrrec públic, tot i que ja ha manifestat que no pretén ocupar-ne cap i que tampoc n'hi han ofert
Redacció
TEMA:
Quim Torra

Aquest diumenge és l'últim dia d'inhabilitació per a l'expresident de la Generalitat Quim Torra, que va ser condemnat a quinze mesos per desobediència l'any 2022.

Això, després que Torra es va negar a despenjar una pancarta que reclamava llibertat d'opinió i expressió de la façana de la Generalitat durant la campanya electoral del novembre del 2019, mentre era president.

La sentència del TSJ mantenia que els edificis públics, com a patrimoni de la societat, havien d'estar al servei dels interessos generals.

Un cop acabada la sanció, doncs, podrà tornar a presentar-se a un càrrec públic, tot i que ja ha manifestat que no pretén ocupar-ne cap i que tampoc n'hi han ofert cap.

La pancarta per la qual Torra va ser inhabilitat per segona vegada

Segona condemna

Aquesta era la segona condemna a què va ser sentenciat Torra, que prèviament havia rebut una altra inhabilitació d'un any i mig, també per desobediència.

En aquell cas, per mantenir una pancarta en defensa dels presos de l'1-O i un llaç groc, igualment en campanya electoral, l'abril de 2019.

La primera lona al balcó de la Generalitat que va portar Quim Torra als tribunals

 

ARXIVAT A:
Independència Judicial Procés català Junts Quim Torra Generalitat de Catalunya
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut