Resultats del concurs Pinta La Marató

S'hi ha presentat 252 cartells, procedents de 113 centres educatius d'arreu de Catalunya, que han plasmat conceptes i valors relacionats amb la salut sexual i reproductiva

Han resultat finalistes del concurs els cartells elaborats pels alumnes de segon de Batxillerat B, de l'Escola Daina Isard, d'Olesa de Montserrat i pels de primer de Batxillerat de l'Escola Pia d'Igualada.  

Del cartell de Daina Isard, el jurat n'ha destacat la subtilesa, l'elegància i la simplicitat ja que, amb només una ullada i sense necessitat de text, s'entén perfectament que la temàtica té a veure amb la sexualitat i l'afecte.  

Cartell finalista. Classe de 2n de Batxillerat B. Escola Daina Isard. Olesa de Montserrat

La proposta de l'Escola Pia destaca per la seva simbologia i minimalisme. Amb unes formes humanes molt senzilles posa l'èmfasi en la importància de cuidar-se.  

Cartell finalista. Classe de 1r de Batxillerat. Escola Pia Igualada

Un total de 113 centres educatius de 69 poblacions de Catalunya han participat en aquesta edició del concurs, amb la presentació de 252 propostes, que es poden visitar en aquesta galeria.

El jurat del concurs Pinta La Marató en aquesta 25a edició ha estat format per Roser Capdevila, il·lustradora i escriptora; Joan Pere Viladecans, pintor i gravador; Pilarín Bayés, il·lustradora, dibuixant i ninotaire; Jordi Labanda, dibuixant, il·lustrador i dissenyador de moda; Pepa Poch, creadora i pintora, Pilar Giró, cap de recerca de la Fundació Art Guíxols - Espai Carmen Thyssen, comissaria d'exposicions i poetessa; Marc Viñas, subdirector general de Cooperació Social i Voluntariat del Departament de Drets Socials, Reyes Marimon, directora del programa La Marató de 3Cat del 2023; Roger Escapa, director i presentador del programa "El Suplement" de CatRàdio i Lluís Bernabé, director de la Fundació La Marató de 3Cat.

El premi per als alumnes de les classes guanyadores serà un cap de setmana en un dels albergs de la Xarxa Jove d'Albergs de Catalunya, a càrrec del Departament de Drets Socials.

Anar al contingut