El torn dels investigadors en lesions medul·lars i cerebrals adquirides

Una rigorosa avaluació internacional determinarà quins projectes seran finançats amb els fons de La Marató 2010 A partir d'avui i fins a l'11 d'abril,

Una rigorosa avaluació internacional determinarà quins projectes seran finançats amb els fons de La Marató 2010

A partir d'avui i fins a l'11 d'abril, la comunitat científica presentarà treballs de recerca d'excel·lència sobre lesions medul·lars i cerebrals adquirides a la convocatòria d'ajuts de la Fundació La Marató de TV3.

La Fundació posa en marxa un nou cicle que permetrà impulsar la recerca biomèdica en lesions medul·lars i cerebrals adquirides a partir dels fons recaptats en La Marató 2010, que en el moment d'acabar el programa ascendien a 7.385.625 ? i que augmentaran amb els donatius que arribin fins al 31 de març.



El primer pas d'aquest procés és la convocatòria de projectes que la Fundació obre avui i en la qual podran concursar investigadors amb treballs que es desenvolupin en un únic centre investigador català o bé en diversos, tant d'àmbit nacional com internacional, fomentant d'aquesta manera la col·laboració translacional en la recerca científica.

Els projectes presentats a la convocatòria seran avaluats en els pròxims mesos per científics d'àmbit internacional especialistes en lesions medul·lars i cerebrals adquirides en un procés per consemblants (peer review), que en garanteix la màxima rigorositat i transparència. Aquesta avaluació, gestionada per l'Agència d'Informació, Avaluació i Qualitat en Salut (AIAQS), del Departament de Salut, permetrà valorar la rellevància científica i sociosanitària dels projectes presentats, així com la seva qualitat i el rigor metodològic.

La decisió sobre l'adjudicació dels fons de La Marató 2010 es farà pública el pròxim mes de novembre.
Anar al contingut