El marcador final del programa de La Marató 2023, per la salut sexual i reproductiva.
El marcador final del programa de La Marató 2023, per la salut sexual i reproductiva.
LA MARATÓ PER LA SALUT SEXUAL I REPRODUCTIVA

Cinc moments que no oblidarem de La Marató 2023

Han estat més de 17 hores intensíssimes, però, si te les has perdut, aquí et deixem 5 moments imprescindibles de La Marató per la salut sexual i reproductiva!

1. "Em van dir que em buidarien, com si fos un animal": la realitat de l'endometriosi 

L'endometriosi afecta una de cada 10 dones en edat fèrtil. Les actrius Vicky Luengo i Georgina Latre comparteixen amistat i, també, aquesta malaltia, que provoca un dolor incapacitant i menstruacions molt dures, i que és molt desconeguda per a la comunitat mèdica.  

"Em vaig sentir cohibida i jutjada, i el metge em va dir que era massa gran per tenir endometriosi i no tenir fills", explica Luengo. "Em va dir: 'Et recomano que fem un embaràs in vitro, dos de cop, i així després et buido', com si fos un animal al qual se li ha de treure l'úter i els ovaris."

Luengo i Latre han passat per "El suplement", de Catalunya Ràdio, per explicar la seva experiència a La Marató.
 

 

2. Dol perinatal: donar la benvinguda a un fill i acomiadar-ne un altre 

L'Èlia esperava bessons, el Luca i l'Enea. Durant una revisió rutinària la setmana 30, van veure que el cor de l'Enea havia deixat de bategar. La van ingressar i li van induir el part del Luca al cap de set setmanes. "Jo no volia parir, no tenia forces. És un dolor tan fort que no es pot sostenir." 

El naixement dels bessons va ser "un moment màgic i, alhora, el més dur de la meva vida. Els tenia a tots dos als braços, hi tenia la vida i la mort. Li deia "Hola" al Luca, alhora que "Adeu" a l'Enea. Plorava d'alegria i de tristor."  

De l'Enea van poder guardar un tresor, la capseta de l'associació La Capsa dels Records, que l'Èlia ha dut al plató de La Marató. 
 

 

3. L'Espai Jove des de dins: festa, divulgació i música 

Al parc del Fòrum s'hi ha viscut una Marató paral·lela dirigida als joves, amb un Twitch que, durant 12 hores, ha ofert divulgació, humor i activitats al voltant de la salut sexual i reproductiva. 

Un altre escenari jove ha estat el partit de La Marató, que aquest cop s'ha disputat sota el paraigües de la Kings i la Queens League al Cupra Arena. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EVA (@someva__)

 

4. Mushkaa, Figa Flawas i molts més 

Un dels momentassos musicals de l'Espai Jove ha estat quan la de Vilassar de Mar ha saltat a l'escenari per cantar "Diabla" amb el duo vallenc de bachateta catalana, davant un públic embogit i entregadíssim.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 3Cat (@som3cat)

 

Julieta, Mama Dousha, Lal'ba i The Tyets també han encès l'Espai Jove amb la seva música urbana. 

 

5. El marcador final després de 15 hores de Marató! 

La Marató més jove i femenina tanca amb un marcador final per donar llum a la salut sexual i reproductiva que s'ha enfilat fins als 5.705.395 euros! 

Han estat més de 15 hores en directe, durant les quals hem viscut moments molt intensos i colpidors, hem conegut històries de testimonis que ens han marcat i, entre tots, hem donat llum a La Marató. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 3Cat (@som3cat)

Anar al contingut