"Zamburiñas" refrescants

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carl Borg
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Andaira, Barcelona

INGREDIENTS

  • 36 "zamburiñas" fresques (petxines gallegues)
  • 8 maduixots
  • sal grossa
  • oli d'oliva
  • Per a l'aire d'herbes refrescant:
  • 1/4 de manat de julivert
  • 1/4 de manat de cibulet
  • 1/2 manat de menta fresca
  • cullerada de lecitina de soja
  • -aigua

PREPARACIÓ

Per fer l'aire d'herbes refrescants, en un cassó amb aigua bullint escaldeu el manat de julivert, de cebollí i de menta durant uns 15 segons.
Tot seguit, refredeu aquestes herbes en un bol amb aigua i gel. A continuació, poseu en un recipient les herbes, l'aigua i la lecitina de soja, i tritureu-ho tot amb el túrmix. Seguidament, coleu-ho i torneu-ho a triturar fins que faci escuma.

Finalment, en una paella amb una mica d'oli, salteu les "zamburiñas" amb la closca i els maduixots durant un parell de minuts.

I ja per acabar, emplateu les "zamburiñas", obriu-les, i en un cantó poseu-hi un maduixot i a l'altre una cullerada d'aire d'herbes. Amaniu el plat amb un raig d'oli i una mica de sal grossa.