Xocolata amb taronja amarga
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Uñó
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Pastisseria Uñó, Mataró
INGREDIENTS
- 175 g de nata líquida
- 75 g de suc de taronja
- 25 g sucre
- 50 g rovells
- 300 g de xocolata 71%
- 450 g de nata semimuntada
- ratlladures de taronja
- 4 galetes Per a la taronja amarga:
- 2 taronges tallades a rodanxes
- aigua i sucre Per a la presentació:
- cacau en pols
- grosella
PREPARACIÓ
Per començar, poseu la nata líquida, el suc de taronja natural i la ratlladura de taronja en un cassó al foc.
I en un altre cassó, afegiu-hi el rovell d'ou i el sucre, i barregeu-ho, però no el poseu al foc. Incorporeu-hi una mica de la nata líquida de l'altre cassó, i remeneu-ho. Quan comenci a bullir la nata líquida i el suc de taronja, passeu-ho al cassó amb els rovells, barregeu-ho i poseu-ho al foc fins que es comenci a espessir durant uns dos minuts, procurant que no comenci a bullir. Quan retireu el cassó del foc, coleu-ne el contingut sobre la cobertura de xocolata picada, barregeu-ho i deixeu-ho reposar uns 3 minuts. Després afegiu-hi una part de la nata semimuntada i barregeu-ho. Passeu-ho al bol amb la resta de la nata semimuntada i barregeu-ho suaument. A continuació, passeu-ho a una màniga pastissera. Poseu una galeta al fons dels motllos, ompliu-los amb la barreja i deixeu-los al congelador durant un parell d'hores. Quan retireu els motllos del congelador, espolseu-hi cacau al damunt i retireu els motllos dels pastissets. Emplateu-los i incorporeu-hi les rodanxes de taronja, que haureu tallat molt finament i que prèviament haureu bullit durant dos minuts amb aigua i sucre en la mateixa proporció. I per decorar, afegiu-hi un branquilló de grosella i uns fils de xocolata.
I en un altre cassó, afegiu-hi el rovell d'ou i el sucre, i barregeu-ho, però no el poseu al foc. Incorporeu-hi una mica de la nata líquida de l'altre cassó, i remeneu-ho. Quan comenci a bullir la nata líquida i el suc de taronja, passeu-ho al cassó amb els rovells, barregeu-ho i poseu-ho al foc fins que es comenci a espessir durant uns dos minuts, procurant que no comenci a bullir. Quan retireu el cassó del foc, coleu-ne el contingut sobre la cobertura de xocolata picada, barregeu-ho i deixeu-ho reposar uns 3 minuts. Després afegiu-hi una part de la nata semimuntada i barregeu-ho. Passeu-ho al bol amb la resta de la nata semimuntada i barregeu-ho suaument. A continuació, passeu-ho a una màniga pastissera. Poseu una galeta al fons dels motllos, ompliu-los amb la barreja i deixeu-los al congelador durant un parell d'hores. Quan retireu els motllos del congelador, espolseu-hi cacau al damunt i retireu els motllos dels pastissets. Emplateu-los i incorporeu-hi les rodanxes de taronja, que haureu tallat molt finament i que prèviament haureu bullit durant dos minuts amb aigua i sucre en la mateixa proporció. I per decorar, afegiu-hi un branquilló de grosella i uns fils de xocolata.