Xocolata 2007
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ramon Freixa
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El racó d'en Freixa, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a la sopa de xocolata:
- 250 ml de llet
- 125 g de xocolata Guanaja
- Per al praliné:
- 150 g de sucre
- 75 g d'ametlla
- 75 g d'avellana
- Per a la gelatina quefir:
- 2 llimes quefir
- 200 ml d'aigua
- 50 g de sucre
- 12,5 g de gelatina vegetal
- 100 g de cireres
- gelat de xocolata
PREPARACIÓ
Per fer el praliné, poseu en una paella el sucre, les avellanes i les ametlles i deixeu-ho caramellitzar.
Quan estigui tot ben barrejat, tritureu-ho amb el túrmix i reserveu-ho.
Per fer la gelatina quefir, poseu en un cassó l'aigua, el sucre, la ratlladura de la pell de les llimes i la gelatina vegetal i deixeu-ho coure una estona. Seguidament, poseu-ho en un motllo i deixeu-ho refredar a la nevera.
Per fer la sopa de xocolata, poseu la llet en un cassó i quan arrenqui el bull, afegiu-hi la xocolata, retireu-ho del foc i remeneu-ho fins que estigui ben desfeta.
I ja per acabar, feu una base de praliné al centre del plat, poseu-hi a sobre la gelatina tallada a daus, les cireres sense pinyol i el gelat de xocolata i salseu-ho tot pel voltant amb la sopa de xocolata.
Quan estigui tot ben barrejat, tritureu-ho amb el túrmix i reserveu-ho.
Per fer la gelatina quefir, poseu en un cassó l'aigua, el sucre, la ratlladura de la pell de les llimes i la gelatina vegetal i deixeu-ho coure una estona. Seguidament, poseu-ho en un motllo i deixeu-ho refredar a la nevera.
Per fer la sopa de xocolata, poseu la llet en un cassó i quan arrenqui el bull, afegiu-hi la xocolata, retireu-ho del foc i remeneu-ho fins que estigui ben desfeta.
I ja per acabar, feu una base de praliné al centre del plat, poseu-hi a sobre la gelatina tallada a daus, les cireres sense pinyol i el gelat de xocolata i salseu-ho tot pel voltant amb la sopa de xocolata.