Xocolata 2007

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Ramon Freixa
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El racó d'en Freixa, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a la sopa de xocolata:
  • 250 ml de llet
  • 125 g de xocolata Guanaja
  • Per al praliné:
  • 150 g de sucre
  • 75 g d'ametlla
  • 75 g d'avellana
  • Per a la gelatina quefir:
  • 2 llimes quefir
  • 200 ml d'aigua
  • 50 g de sucre
  • 12,5 g de gelatina vegetal
  • 100 g de cireres
  • gelat de xocolata

PREPARACIÓ

Per fer el praliné, poseu en una paella el sucre, les avellanes i les ametlles i deixeu-ho caramel•litzar.

Quan estigui tot ben barrejat, tritureu-ho amb el túrmix i reserveu-ho.

Per fer la gelatina quefir, poseu en un cassó l'aigua, el sucre, la ratlladura de la pell de les llimes i la gelatina vegetal i deixeu-ho coure una estona. Seguidament, poseu-ho en un motllo i deixeu-ho refredar a la nevera.

Per fer la sopa de xocolata, poseu la llet en un cassó i quan arrenqui el bull, afegiu-hi la xocolata, retireu-ho del foc i remeneu-ho fins que estigui ben desfeta.

I ja per acabar, feu una base de praliné al centre del plat, poseu-hi a sobre la gelatina tallada a daus, les cireres sense pinyol i el gelat de xocolata i salseu-ho tot pel voltant amb la sopa de xocolata.