Uzený jazyk (Llengua de bou) - Txèquia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Dana Petho, Cadaqués

INGREDIENTS

  • 1 llengua de bou fumada
  • aigua

PREPARACIÓ

Poseu la llengua fumada en una olla de pressió, sense tapar, amb aigua abundant.
Al cap de mitja hora, retireu l'olla del foc, llenceu-ne l'aigua i torneu-la a omplir. Tapeu l'olla i deixeu que es cogui al voltant d'una hora.
Un cop la llengua sigui cuita, refredeu-la una mica sota l'aixeta i peleu-la.
Talleu-la i ja la podeu servir.
Normalment se sol tallar una mica gruixuda si es menja calenta o tèbia (talls d'un cm aprox.) i a talls molt prims si es menja freda.
Acompanyeu la llengua amb la salsa que més us agradi.
A casa de la Dana la van acompanyar amb maionesa barrejada amb tàperes, cogombrets envinagrats i ceba, tot trinxat petit.