Tvaroixnie (Pastissets de mató) - Gómel, Bielorússia

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Alena Shautsova i Natalia Scrypachova, el Vendrell

INGREDIENTS

  • 250 g de mató
  • 250 g de mantega
  • 1 got i mig de farina
  • una punteta de bicarbonat
  • sucre

PREPARACIÓ

Deixeu la mantega fora de la nevera una estona abans de començar a preparar els pastissets. D'aquesta manera s'estovarà i la treballareu millor.
Preescalfeu el forn a temperatura forta.
En un bol gros, poseu-hi el mató esmicolat i la mantega. Barregeu-ho i, després, afegiu-hi la farina i el bicarbonat. Remeneu-ho una mica i aboqueu-ho sobre el marbre. Pasteu-ho fins que no hi hagi cap grumoll i la massa quedi compacta i gens enganxosa.
Dividiu-la en boles de la mida d'un ou. Escampeu una mica de farina pel marbre i aplaneu les boles. Us han de quedar peces de menys de mig cm de gruix. Talleu-les en forma de rodona utilitzant un got.
Poseu força sucre en un plat. Passeu cada peça de pasta pel sucre, només d'un costat, i doblegueu la peça deixant el sucre dins. Torneu a passar pel sucre aquesta peça i doblegueu-la una altra vegada deixant el sucre a l'interior. La peça final, d'un quart de rodona, només l'heu d'espolsar amb sucre per un costat, deixant-la neta per la part que tocarà la safata del forn. Si també l'ensucreu de sota, se us cremaria el sucre. Aplaneu la part arrodonida de la peça amb els dits, com si tanquéssiu una cresta.
No cal que unteu la safata amb mantega, perquè aquests pastissets ja en porten molta.
Amb uns 15 minuts de forn ja tindreu els Tvaroixniea punt. Convé que controleu el forn, no fos cas que se us cremin. Quan el sucre s'hagi daurat, ja es poden treure. Si us passeu de temps us quedaran una mica ressecs.

Anar al contingut