Turnedó de rap amb escumós de curri

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavier Tranque
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ovic, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 llom de rap
  • 4-6 talls de bacó fumat
  • 1/2 kg de carbassa
  • 1 nou de mantega
  • 1 culleradeta de curri
  • 1 taronja
  • 1 l de fumet de peix
  • Lecitina de soja
  • 100 g de tirabecs
  • Oli i sal

PREPARACIÓ

Per fer la crema de carbassa, en un cassó amb aigua bulliu-hi la carbassa tallada en làmines.
Seguidament poseu-la a la Thermomix juntament amb la mantega, la sal i el curri.

A continuació, en un cassó amb oli, poseu a confitar la pell de taronja. Passats 15 minuts, retireu la pell de taronja i reserveu l'oli.

Tot seguit, emboliqueu el rap amb els talls de bacó, lligueu-lo amb un cordill, saleu-lo i fregiu-lo en una paella amb l'oli que heu confitat amb la taronja.

Mentrestant, en una altra paella amb una mica d'oli salteu-hi els tirabecs.

Finalment, poseu en un bol el fumet de peix, la lecitina de soja i una mica de curri i tritureu-ho tot amb el túrmix fins a obtenir-hi una escuma a sobre.

I ja per acabar, feu una base de crema de carbassa al centre del plat, poseu-hi els tirabecs i uns talls de taronja al voltant i a sobre del puré, poseu-hi el llom de rap, prèviament deslligat, i cobriu-lo amb l'escuma del suquet de peix.