Truita de riu amb nous i romaní

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hostal del Llac

INGREDIENTS

  • 4 truites de riu
  • 100 g de nous pelades
  • 60 g de pernil salat
  • 10 g de farina
  • 1 got d'oli d'oliva
  • 1 copa de brandi
  • sal i pebre Per fer l'oli de romaní:
  • 2 gots d'oli neutre (gira-sol, cacauet, etc.)
  • 20 g de romaní sec

PREPARACIÓ

Per fer l'oli de romaní, poseu al bany maria un oli neutre amb el romaní sec i deixeu-l'hi durant 6 o 8 hores.
Per començar el plat, salpebreu les truites i enfarineu-les. Fregiu-les en un oli ben calent, i quan estiguin fregides, reserveu-les al damunt de paper absorbent. Poseu l'oli de romaní en una paella i fregiu-hi una mica el pernil salat tallat a daus petits. A continuació, afegiu-hi les nous i, quan el pernil ja tingui un color blanquinós, les truites de riu. Flamegeu-les, un cop calentes, amb el brandi. Serviu les truites, cobertes amb el pernil, les nous i l'oli de romaní.