Trenes de costelles amb salsa freda
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Mirador de Montserrat
INGREDIENTS
- 8 costelles de porc
- 4 calçots (o pebrots verds)
- julivert arrissat
- pebre vermell
- 1 gotet d'oli d'oliva
- sal i pebre
- Per a la salsa freda:
- 2 claus d'olor
- 20 ametlles
- 2 alls
- 1 gotet d'oli d'oliva
- 1 gotet d'aigua
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Comenceu obrint les costelles per la meitat amb un ganivet, seguint l'os de dalt a baix.
Quan arribeu al final, feu un petit tall i separeu l'os de la carn. De la carn, feu-ne tres tires i entrellaceu-les com si féssiu una trena, i entremig, poseu-hi dos trossos de ceba tendra. A continuació, travesseu el final de les trenes amb un escuradents i poseu-les en una safata. Salpebreu-les i unteu-les amb una barreja d'oli d'oliva i pebre vermell dolç. Tireu-hi un raig d'oli i coeu-les al forn, a 180 graus i durant uns 15 minuts. Mentre les costelles es van fent, aprofiteu per preparar la salsa freda. Poseu en el got de la batedora les ametlles, els claus d'olor, els alls, l'aigua, l'oli, la sal i el pebre i tritureu-ho. I ja per acabar, serviu les costelles amb un cordó de salsa pel voltant i decoreu el plat amb tomàquets mini i julivert arrissat.
Quan arribeu al final, feu un petit tall i separeu l'os de la carn. De la carn, feu-ne tres tires i entrellaceu-les com si féssiu una trena, i entremig, poseu-hi dos trossos de ceba tendra. A continuació, travesseu el final de les trenes amb un escuradents i poseu-les en una safata. Salpebreu-les i unteu-les amb una barreja d'oli d'oliva i pebre vermell dolç. Tireu-hi un raig d'oli i coeu-les al forn, a 180 graus i durant uns 15 minuts. Mentre les costelles es van fent, aprofiteu per preparar la salsa freda. Poseu en el got de la batedora les ametlles, els claus d'olor, els alls, l'aigua, l'oli, la sal i el pebre i tritureu-ho. I ja per acabar, serviu les costelles amb un cordó de salsa pel voltant i decoreu el plat amb tomàquets mini i julivert arrissat.