Tortell de Reis
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Canal
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Pastisseria Canal, Barcelona
INGREDIENTS
PER AL BRIOIX
- 30 g de llevat
- 125 g de farina fluixa
- 75 g de mantega
- 75 g de sucre
- 5 g de sal
- vainilla
- canyella
- 3 ous
- 25 g d'anís sec
- 25 g d'aiguanaf
- 1/2 pell de llimona ratllada
-
375 g de farina de força
PER AL MASSAPÀ
- 125 g de pols d'ametlla
- 125 g de sucre de llustre
- Aigua
- Meló
- Taronja
- Cireres confitades
- 1 fava
- 1 sorpresa
PREPARACIÓ
- Per fer la massa mare, pasteu en un bol la farina fluixa, el llevat i l'aigua.
- A continuació, poseu en un altre bol la mantega, el sucre, la sal, la vainillina, la canyella en pols i el suc de llimona, i pasteu-ho bé. Quan tingueu una massa ben homogènia, aneu-hi afegint els ous un a un, l'aiguanaf, l'anís, la massa mare i la farina de força, i barregeu-ho bé fins a aconseguir una barreja ben compacta.
- Per fer el massapà, poseu en un bol el sucre llustre, la pols d'ametlla i una mica de massa mare i remeneu-ho. Incoporeu-hi la fava i la sorpresa i estireu el massapà fins que quedi com un cordill gruixut.
- Tot seguit, estireu la massa del briox, poseu-hi el cordill de massapà a sobre i emboliqueu-lo amb la massa, de manera que us quedi un cordill farcit de massapà.
- Després, ajunteu una punta de la massa farcida amb l'altra i doneu-li forma de tortell.
- Poseu el tortell sobre la safata de forn, ruixeu-lo amb l'ajuda d'un esprai amb l'anís i tireu-hi sucre i col·loqueu-hi la fruita confitada per sobre.
- Torneu a ruixar el tortell amb una mica d'anís i una mica d'aigua per evitar que s'assequi, i deixeu-lo coure al forn a 170 graus durant 15 o 20 minuts.