Tortell de Reis

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavier Canal
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Pastisseria Canal, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per al briox:
  • 30 g de llevat
  • 125 g de farina fluixa
  • - 75 g de mantega
  • 75 g de sucre
  • 5 g de sal
  • vainilla
  • canyella
  • 3 ous
  • 25 g d'anís sec
  • 25 g d'aiguanaf
  • 1/2 pell de llimona ratllada
  • 375 g de farina de força
  • Per al massapà:
  • 125 g de pols d'ametlla
  • 125 g de sucre de llustre
  • aigua
  • meló
  • taronja
  • cireres confitades
  • 1 fava
  • 1 sorpresa

PREPARACIÓ

Per fer la massa mare, pasteu en un bol la farina fluixa, el llevat i l'aigua.
A continuació, poseu en un altre bol la mantega, el sucre, la sal, la vainillina, la canyella en pols i el suc de llimona, i pasteu-ho bé. Quan tingueu una massa ben homogènia, aneu-hi afegint els ous un a un, l'aiguanaf, l'anís, la massa mare i la farina de força, i barregeu-ho bé fins a aconseguir una barreja ben compacta.Per fer el massapà, poseu en un bol el sucre llustre, la pols d'ametlla i una mica de massa mare i remeneu-ho. Incoporeu-hi la fava i la sorpresa i estireu el massapà fins que quedi com un cordill gruixut.Tot seguit, estireu la massa del briox, poseu-hi el cordill de massapà a sobre i emboliqueu-lo amb la massa, de manera que us quedi un cordill farcit de massapà. Després, ajunteu una punta de la massa farcida amb l'altra i doneu-li forma de tortell. Poseu el tortell sobre la safata de forn, ruixeu-lo amb l'ajuda d'un esprai amb l'anís i tireu-hi sucre i col·loqueu-hi la fruita confitada per sobre. Torneu a ruixar el tortell amb una mica d'anís i una mica d'aigua per evitar que s'assequi, i deixeu-lo coure al forn a 170 graus durant 15 o 20 minuts.