Tiramisú

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Tiramisú
  • (per compartir)
  • Per a la massa de crep:
  • 150 g de farina de blat
  • 1/4 de litre de llet sencera
  • 2 ous
  • 1/2 culleradeta de sal
  • 10 g de mantega
  • 1 cullerada de cafè soluble
  • 1 culleradeta de llevat químic
  • 2 cullerades d'aigua
  • Per a la crema de tiramisú:
  • 80 g de sucre en pols
  • 250 ml d'aigua envasada
  • 4 rovells
  • 1/2 kg de formatge mascarpone
  • 4 clares d'ou muntades

PREPARACIÓ

1. Barregem els ingredients per a la massa de creps, escalfem una paella i fem les creps.
2. Fem servir un motlle rodó per aconseguir rodones amb la massa de crep. Les reservem.
3. Escalfem aigua en un cassó i hi desfem el sucre per obtenir-ne l'almívar.
4. Barregem l'almívar amb les clares muntades per endolcir-les o començar a coure-les.
5. Barregem en un bol gros els rovells amb el formatge mascarpone, fins que aconseguim una crema.
6. Incorporem a la crema, a poc a poc, les clares muntades amb l'almívar.
7. Posem la crema final dins d'una màniga pastissera.
8. Filmem una de les bandes del motlle rodó que hem fet servir per tallar la crep.
9. Posem un disc de crep dins el motlle i hi afegim una mica de la crema de la màniga pastissera. Tornem a tapar la crema amb un disc i repetim la jugada. L'última capa ha de ser de crema, sense tapar.
10. Filmem l'altra banda del motlle i el deixem al congelador.
11. Desmotllem el tiramisú i hi deixem caure pel damunt una miqueta de cacau en pols.