Tiramisú de manjar de leche (Tiramisú de llet condensada) - Xile

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Ivan, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 10-12 persones:
  • 1 pot de llet condensada
  • 6 fulls de gelatina
  • 9 ous
  • aigua
  • cafè
  • amaretto
  • melindros
  • 1/2 l de crema de llet per muntar
  • cacau en pols

PREPARACIÓ

Feu coure un pot de llet condensada en una olla amb quatre dits d'aigua durant un parell d'hores i mitja; si feu servir una olla de pressió, amb una hora i mitja n'hi haurà prou.
Desfeu els fulls de gelatina en una mica d'aigua freda; si voleu anar més de pressa, poseu-hi una mica de gel. Al cap de 2 o 3 minuts, veureu que la gelatina es torna elàstica. Traieu-la de l'aigua i poseu-la una estona al microones perquè es desfaci.
Obriu el pot de llet condensada i buideu-lo en un bol de mida grossa; veureu que la llet s'ha convertit en una pasta espessa de color marró: el manjar de leche.
Separeu els rovells de les clares i munteu-les a punt de neu. Quan les tingueu gairebé muntades, afegiu-hi un parell de cullerades de sucre i acabeu-les de muntar. Reserveu-les a la nevera fins al moment de fer-les servir. Munteu també la nata.
Aneu afegint cullerades de nata al manjar i remeneu-ho perquè quedi ben integrada. Després tireu-hi les clares muntades, amb compte perquè no es desfacin.
Prepareu cafè en quantitat suficient per poder-hi xopar els melindros. Afegiu un raig d'amaretto al cafè i remeneu-lo; si n'ha de menjar la canalla, podeu prescindir de l'amaretto. Xopeu els melindros amb el cafè (la part ensucrada que quedi a dalt) i col·loqueu-los en una safata de vores una mica altes, omplint-ne tota la base. Aboqueu-hi una part de la barreja de manjar per sobre dels melindros, que quedin ben coberts, i torneu a fer una altra capa de melindros amarats de cafè i per sobre més barreja de manjar. Deixeu-ho refredar fins que quedi força compactat.
Abans de servir-lo, escampeu-hi cacau en pols per sobre, que quedi ben cobert.