Textura de botifarres amb pomes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Lurdes Folguera
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: L'oca pintada, Navata (Alt Empordà)
INGREDIENTS
- 4 botifarres crues
- 1 botifarra negra
- 1 botifarra dolça
- 2 pomes golden
- 50 g de mantega
- pa d'espècies
- sal i pebre
- Per a l'almívar:
- 1 remolatxa
- 200 cl d'aigua
- 20 cl de vinagre de sidra
- 40 g de sucre
PREPARACIÓ
Peleu i talleu les pomes a trossos grossos, poseu-les en un cassó, afegiu-hi una mica d'aigua i deixeu-les coure a foc lent fins que s'estovin.
Després, aixafeu-les amb una forquilla.
Per fer l'almívar, poseu en un cassó la remolatxa ratllada, una mica d'aigua, el vinagre de sidra i el sucre, i deixeu-ho coure tot junt. Un cop cuit, coleu-ho.
A continuació, sofregiu la ceba picada en una paella amb oli. Quan estigui una mica daurada, afegiu-hi les diferents botifarres sense pell i esmicolades, i deixeu-ho coure fins que les botifarres estiguin cuites.
Tot seguit, poseu uns motlles cilíndrics en un plat i ompliu tres quarts dels motlles amb la barreja de botifarres i ceba. Poseu-hi a sobre la poma triturada i premseu-ho bé. Després, desemmotlleu-los i emplateu-los. Finalment, poseu una mica de pa d'espècies untat amb mantega a sobre de cada preparació de botifarra i poma i guarniu el plat amb unes gotes d'almívar.
Després, aixafeu-les amb una forquilla.
Per fer l'almívar, poseu en un cassó la remolatxa ratllada, una mica d'aigua, el vinagre de sidra i el sucre, i deixeu-ho coure tot junt. Un cop cuit, coleu-ho.
A continuació, sofregiu la ceba picada en una paella amb oli. Quan estigui una mica daurada, afegiu-hi les diferents botifarres sense pell i esmicolades, i deixeu-ho coure fins que les botifarres estiguin cuites.
Tot seguit, poseu uns motlles cilíndrics en un plat i ompliu tres quarts dels motlles amb la barreja de botifarres i ceba. Poseu-hi a sobre la poma triturada i premseu-ho bé. Després, desemmotlleu-los i emplateu-los. Finalment, poseu una mica de pa d'espècies untat amb mantega a sobre de cada preparació de botifarra i poma i guarniu el plat amb unes gotes d'almívar.